dilluns, 1 de juliol del 2013

Raül Bobet explica les noves anyades de Taleia i Ekam




A través del seu blog, el viniviticultor Raül Bobet acaba de presentar les noves anyades, del 2012, dels vins blancs Taleia i Ekam. Després d’un any atípic per a Castell d’Encus, com va ser el 2011, a causa de la calor, la nova anyada “ens torna més als nostres orígens pel que fa a la frescor, contingut alcohòlic i estil”. 
En el Taleia “la nostra filosofia és no exagerar pas cap de les notes varietals del sauvignon blanc a base de treballar amb llevats naturals en els cups de pedra i en les fermentacions en fusta, cercant d’aquesta manera una bona elegància i un bon maridatge amb els àpats a fi de no solapar el mateixos. Les subtils notes vegetals són entorn lligades amb els fruits de pinyol collits prest, sense deixar-se embolcallar per l’hedonisme del fruit madur car fugisser”. 
Pel que fa a l’Ekam, aquest celler d’alçada dirigit per Raül Bobet ha manifestat: “creiem també que reflexa la frescor del paisatge amb les notes cítriques, com si et recordés un xic beure aigua d’un rierol molt freda, tot junt amb els aromes complexos dels rieslings que esdevindran partitures de certs fins querosens, com si la natura accelerés el que durant mil·lennis ha fet amb les restes de vegetació i els hidrocarburs. Sens dubte un altra anyada per retenir un temps si es vol experimentar el seu potencial”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada