Fotografia de Rafel López Monné |
La DO Montsant escollirà aquest mes de juliol el vi blanc i el vi negre que en els propers mesos utilitzarà en els actes institucionals i de promoció de la DO. Aquests dos vins sortiran d’un concurs intern organitzat per la DO Montsant que tindrà com a jurat un panell de tast heterogeni integrat per professionals del sector (enòlegs, sumillers, tècnics, docents i periodistes especialitzats). Els vins que es presentin al concurs hauran de complir una sèrie de requisits. En el cas dels vins negres, hauran de ser de l’anyada 2010 o 2011, tenir criança i un predomini de garnatxa i carinyena. De fet, la suma dels percentatges d’aquestes varietats haurà de ser igual o superior al 70% del cupatge del vi. En el cas dels vins blancs, hauran de ser de l’anyada 2011 o 2012. En aquest cas la criança no és un requisit indispensable. Pel que fa a les varietats, es demana també un predomini de garnatxa blanca i macabeu, que han de representar un mínim del 70% del cupatge del vi.
El tast del
concurs per a l’elecció dels vins genèrics de la DO Montsant es durà a terme a
les instal·lacions del Parc Tecnològic del Vi de Falset, VITEC, el dia 25 de
juliol. El dia 30, la DO Montsant comunicarà el nom dels vins i cellers escollits.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada