dilluns, 22 de juliol del 2013

Pelegrí diu que el Departament d'Agricultura ha assumit "el repte d’incrementar el consum de productes locals"




El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, ha presidit aquesta tarda l’acte de presentació de la primera agrobotiga de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) que ha rebut l’acreditació per a la venda de proximitat. En concret, es tracta de l’agrobotiga Verntallat de Puigpardines, vinculada a la SAT de la Vall d’en Bas. Les agrobotigues Verntallat han estat reconegudes i són les primeres autoritzades per identificar la comercialització de productes locals amb el segell oficial ‘Venda de Proximitat’, atorgat pel Departament d’Agricultura. Amb aquesta certificació, les Verntallat consoliden la comercialització de proximitat i el consum de productes de qualitat de la terra a la comarca de la Garrotxa, a través dels establiments que la cooperativa té a Olot, Puigpardines i Sant Feliu de Pallerols.
            En el decurs de l’acte, el conseller Pelegrí ha explicat que des del departament que encapçala s’ha assumit el repte d’incrementar el consum de productes locals. Per aquest motiu, iniciatives com les de la FCAC, que està treballant per crear una xarxa d’agrobotigues de les cooperatives amb l’objectiu de potenciar la venda dels productes de proximitat, “són molt ben rebudes i tenen tot el nostre suport”. Pel conseller, la promoció d’aquest tipus de comercialització augmenta el valor afegit del producte per als productors, es genera un efecte positiu sobre el medi ambient, ja que es redueix la petjada de carboni i es potencia el consum de productes frescos, amb més valor nutricional i organolèptic, i per tant, de més qualitat.
            El passat mes de gener el Govern català va aprovar un decret, promogut pel Departament d’Agricultura, que regula l’acreditació de la venda de proximitat dels productes agroalimentaris. Actualment, s’han adherit a aquest Decret 1.298 productors. Aquest Decret pretén potenciar la venda directa i de circuit curt, ajudar a maximitzar els esforços de foment i promoció dels productes de temporada i millorar la sensibilitat envers l’entorn, reduir la petjada de carboni i conservar el paisatge. Al mateix temps, és una normativa que persegueix la dinamització de l’economia productiva i el desenvolupament rural, i també la defensa dels petits productors i el consum local.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada