dimecres, 3 de juliol de 2013

Es presenta a Barcelona el llibre commemoratiu del centenari de la Cooperativa Falset MarçàLa Cooperativa Falset Marçà presenta dimecres vinent, 10 de juliol, a Barcelona el llibre commemoratiu del centenari ‘100 anys fent vi, amb l’assistència del president, Josep Maria Cots, i el gerent, Xavi Domènech, de la cooperativa. L’acte tindrà lloc a la llibreria +Bernat del carrer Buenos Aires, a partir de les 19.30h. La presentació del volum editat per la Cooperativa i l’Arxiu Històric del Priorat, que recull els 100 anys d’història del celler cooperatiu amb inici el 1912 a Marçà, s’acompanyarà d’un tast dels vins més emblemàtics del celler cooperatiu. Aquesta no és la primera vegada que els vins de la Cooperativa se serveixen a la llibreria barcelonina, doncs coincidint amb la presentació del llibre de la consultora Alicia Estrada “Los 100 mejores vinos per menos de 10 euros” es va poder degustar l’Ètim Verema Tardana, que estava inclòs en el repertori dels vins seleccionats per l’autora.

S’han editat 700 exemplars que estan a la venda des del passat mes de març i es poden trobar a les llibreries Galatea de Reus i el Llapis de Falset, a les agrobotigues de la Cooperativa a Falset, Marçà i Cambrils, i al Castell del Vi de Falset. Els textos han estat treballats per diferents autors locals coordinats per Jaume Teixidó Montalà, director de l’Arxiu. Els autors són Pere Audí Ferrer, Neus Rofes Ferré, Miquel Maria Ferré Martí, Maria Jesús Sánchez Soldevila, Fede Cortés Cortés, Marta Pelejà Muntané, Toni Orensanz i Jordi Soldevila. L’edició ha anat a càrrec de la Cooperativa Falset Marçà i l’Arxiu Històric Comarcal del Priorat, que té dipositats els fons documentals de les cooperatives de Falset i Marçà, motiu pel qual el seu responsable ha coordinat la redacció del volum. El disseny gràfic i la maquetació és obra de Jordi Vaqué i Marquès i la impressió s’ha fet a Gràfiques Falset SCP. El llibre presenta diferents nivells de lectura per facilitar el processament del gran volum d’informació que inclou: 300 imatges de les quals 280 són fotografies. Moltes d’elles en blanc i negre i les més recents s’han mantingut en color. El volum té 336 pàgines i es presenta amb cobertes dures i sobre-cobertes.
La procedència de les fotografies és diversa. Des de socis i amics del celler cooperatiu que les han prestat a diferents entitats com l’Arxiu, el Centre d’Estudis Falsetans, l’Associació “No jubilem la memòria” amb seu a Marçà i el Centre d’Història Contemporània de Catalunya.  El llibre és un exemplar de divulgació en què s’explica molt detalladament l’evolució econòmica i social del celler cooperatiu des dels seus orígens fins a l’actualitat que la Cooperativa compta amb 350 socis i s’ha fet un nom en el mercat català i internacional exportant vins de la DO Montsant a 33 països d’arreu del món. En cada exemplar s’ha inclòs un DVD del videoclip “Les rondes del vi” enregistrat el 2012 també amb motiu del centenari. El document audiovisual es pot consultar al canal Youtube d’Etimonline i ja l’han visionat més de 5.800 persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada