![]() |
Fotografia d'Europa Press |
El cost de la
detecció en el vi de llevats que poden afectar a les seves característiques organolèptiques
durant el seu període d'envelliment podria abaratir-se fins a un 70 per cent,
gràcies al treball de recerca de tres joves de Salamanca que desenvolupen un
mètode d'anàlisi ràpida, segons ha informat l’agència Europa Press. S’afirm que
actualment, les tècniques disponibles tenen "un cost elevat" que
dificulta l'accés a elles de molts cellers, mentre que de prosperar aquest
estudi, el descens en el seu cost disminuiria "entre un 60 i un 70 per
cent", segons ha explicat la directora comercial i una de les fundadores
de l'empresa Cenit Support Systems, Eva Castro, en declaracions realitzades a
Europa Press. Castro ha indicat que aquests llevats que incideixen en l'olor i
el sabor solen trobar-se en la bóta on s'envelleix el vi, per la qual cosa els vins
més perjudicats són aquells de major preu, com a criances o reserves, ja que
són aquests els que requereixen un major període en aquests recipients.
En funció de la concentració
d'aquests fongs, el vi afectat podrà aprofitar-se o no, per la qual cosa
resulta "fonamental" detectar la seva presència i quantificar el seu
nombre, d'aquí la necessitat de sistemes de detecció com el qual desenvolupa
l'empresa d'aquestes tres de Salamanca, Cenit. En el cas que la presència dels
llevats sigui molt important, pot ser necessari canviar de bótes, ja que per
culpa d'aquests organismes "es desaprofita gran part del vi", la qual
cosa ho converteix en "un problema per als cellers". Per això, les responsables
de Cenit han confirmat que es tracta d'un sistema "amb molt bona
sortida" a Castella i Lleó.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada