divendres, 5 de juliol de 2013

La detecció de llevats que afecten al vi podria abaratir-se un 70%



Fotografia d'Europa Press

El cost de la detecció en el vi de llevats que poden afectar a les seves característiques organolèptiques durant el seu període d'envelliment podria abaratir-se fins a un 70 per cent, gràcies al treball de recerca de tres joves de Salamanca que desenvolupen un mètode d'anàlisi ràpida, segons ha informat l’agència Europa Press. S’afirm que actualment, les tècniques disponibles tenen "un cost elevat" que dificulta l'accés a elles de molts cellers, mentre que de prosperar aquest estudi, el descens en el seu cost disminuiria "entre un 60 i un 70 per cent", segons ha explicat la directora comercial i una de les fundadores de l'empresa Cenit Support Systems, Eva Castro, en declaracions realitzades a Europa Press. Castro ha indicat que aquests llevats que incideixen en l'olor i el sabor solen trobar-se en la bóta on s'envelleix el vi, per la qual cosa els vins més perjudicats són aquells de major preu, com a criances o reserves, ja que són aquests els que requereixen un major període en aquests recipients.
            En funció de la concentració d'aquests fongs, el vi afectat podrà aprofitar-se o no, per la qual cosa resulta "fonamental" detectar la seva presència i quantificar el seu nombre, d'aquí la necessitat de sistemes de detecció com el qual desenvolupa l'empresa d'aquestes tres de Salamanca, Cenit. En el cas que la presència dels llevats sigui molt important, pot ser necessari canviar de bótes, ja que per culpa d'aquests organismes "es desaprofita gran part del vi", la qual cosa ho converteix en "un problema per als cellers". Per això, les responsables de Cenit han confirmat que es tracta d'un sistema "amb molt bona sortida" a Castella i Lleó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada