diumenge, 14 de juliol del 2013

Sis cellers participen a 'Bombolles de Lleida'



Sis cellers de Lleida participen en la campanya ‘Bombolles de Lleida, caves i escumosos’ que després d'una primera activació al desembre, ha iniciat aquest estiu una segona estapa amb un tast comentat pel guanyador de Millor Sommelier de l'Any, Toni Lara, a La Llotja de Lleida, Palau de congressos, el passat mes de juny. Bombolles de Lleida, va seduir el públic donostiarra el passat dijous, dia 4 de juliol, amb un sopar lleidatà maridat amb els caves i escumosos lleidatans. La primera cita va ser el vespre de divendres passat a l'Antic Mercat municipal de Tàrrega amb un maridatge per a 180 persones a benefici del Centre d'Iniciatives Solidàries Àngel Olaran, amb Albert Marinon com a cap de cuina. Bombolles de Lleida convoca nous maridatges a Balaguer (Cal Xirricló) i Alguaire (Jardí d'Alguaire), pels dies 24 i 26 de juliol respectivament.
            Analec de Nalec; Celler Cercavins de Verdú, Castell del Remei de Penelles, Costers del siò de Balaguer, L'Olivera de Vallbona de les Monges i Raimat de Lleida, són els sis elaboradors de les Terres de Lleida adherits a la campanya Bombolles de Lleida. "Aquests cellers ens recorden que a Lleida també es fa cava i escumós de gran qualitat i que és una opció de proximititat i sostenibilitat del territori, especialment en les èpoques de major consum com són el Nadal o les festes d’estiu, com Sant Joan", explicà Rafa Gimena, responsable de Como Pomona la consultoria gastronòmica organitzadora. Pagesos, cellers, distribuïdors, restauradors, gastronoms, institucions i comsumidors es van congregar al desembre per a la presentació de Bombolles de Lleida per tancar un cercle que "posicioni i promocioni un producte de tanta qualitat i proximitat, com és l'escumós i cava fets pels cellers DO Costers del Segre". "Els escumos de Lleida son tan bons com desconeguts", va explicar Rafa Gimena, de la consultoria de comunicació gastronòmica Como Pomona organitzadora de la campanya.
            Bombolles de Lleida és una campanya de recolzament a la divulgació i comercialització dels caves i escumosos de Lleida promoguda per la consultoria gastronòmica Como Pomona i fonamentada en l’alta qualitat en el conreu i elaboració, l’economia de proximitat i el valor gastronòmic en el maridatge amb la cuina. La campanya –oberta a productors, distribuïdors, botigues, restaurants institucions i tot aquell que es vulgui sumar en la promoció del vins escumosos de les Terres de Lleida– comptarà amb una web estable (www.bombolles.cat) on es podrà consultar les fitxes tècniques dels caves i escumosos, informació sobre esdeveniments vinculats, accedir als webs de cellers adscrits a la promoció i institucions, distribuidors i marques patrocinadores. El contingut es podrà compartir on-line i tindrà el suport en xarxes socials dels perfils de Facebook i Twitter. La Ruta del Vi de Lleida i la DO Costers del Segre ja s'han sumat col·laborar amb la campanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada