Els vins Brunus 2011, de Portal
del Montsant, i Solpost Blanc 2011, de Celler Sant Rafel, han estat escollits
vi negre i vi blanc genèric de la DO Montsant, és a dir, han estat seleccionats
per representar la DO en els actes institucionals i de promoció. Aquests dos
vins van obtenir les puntuacions més altes, en cada una de les categories, en
el tast del concurs organitzat per la DO Montsant, que va tenir lloc el passat
dijous 25 de juliol a les instal·lacions del Parc Tecnològic del Vi de Falset,
VITEC.
Brunus 2011 és
un cupatge de carinyena (56%), garnatxa negra (33%), Syrah (5%), Merlot (3,5%)
i Cabernet Sauvignon (2,5%), i té una criança de 13 mesos en bóta. De color
intens, presenta aromes de fruita vermella i negra, amb tocs especiats i
minerals. Amb bona estructura, és un vi carnós i de final persistent.
En el cas de Solpost Blanc 2011,
ens trobem davant d’un 100% garnatxa blanca, un vi monovarietal amb un pas de 5
mesos per bóta. En destaquen les notes de fruita blanca i les aromes florals.
El Solpost Blanc és un vi que gaudeix d’una molt bona acidesa, harmònic i de
recorregut llarg.
L’elecció dels
vins genèrics de la DO Montsant es va dur a terme mitjançant un tast a cegues
en el que hi van prendre part professionals de diferents àmbits del sector.
Formaven part del panell de tast tres enòlegs de la DO Montsant, Pep Aguilar
(Celler Comunica), Joan Asens (Orto Vins) i Josep Maria Vendrell (Celler
Vendrell Rived); el periodista Joan Gómez Pallarès (Blog Devinis); els crítics
Jordi Alcover i Sílvia Naranjo (Guia de Vins de Catalunya); els sommeliers Toni
Bru (Restaurant Celler de l’Àspic) i Enric Aguiló (Aguiló Vinateria), i els
tècnics de VITEC Cristina López (Responsable d’Análisi Sensorial) i Enric Nart
(Responsable de Celler Experimental).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada