dimarts, 30 de juliol del 2013

Brunus 2011, de Portal del Montsant, i Solpost Blanc 2011, de Celler Sant Rafel, els escollits per la DO Montsant



Els vins Brunus 2011, de Portal del Montsant, i Solpost Blanc 2011, de Celler Sant Rafel, han estat escollits vi negre i vi blanc genèric de la DO Montsant, és a dir, han estat seleccionats per representar la DO en els actes institucionals i de promoció. Aquests dos vins van obtenir les puntuacions més altes, en cada una de les categories, en el tast del concurs organitzat per la DO Montsant, que va tenir lloc el passat dijous 25 de juliol a les instal·lacions del Parc Tecnològic del Vi de Falset, VITEC. 

Brunus 2011 és un cupatge de carinyena (56%), garnatxa negra (33%), Syrah (5%), Merlot (3,5%) i Cabernet Sauvignon (2,5%), i té una criança de 13 mesos en bóta. De color intens, presenta aromes de fruita vermella i negra, amb tocs especiats i minerals. Amb bona estructura, és un vi carnós i de final persistent.
En el cas de Solpost Blanc 2011, ens trobem davant d’un 100% garnatxa blanca, un vi monovarietal amb un pas de 5 mesos per bóta. En destaquen les notes de fruita blanca i les aromes florals. El Solpost Blanc és un vi que gaudeix d’una molt bona acidesa, harmònic i de recorregut llarg.
L’elecció dels vins genèrics de la DO Montsant es va dur a terme mitjançant un tast a cegues en el que hi van prendre part professionals de diferents àmbits del sector. Formaven part del panell de tast tres enòlegs de la DO Montsant, Pep Aguilar (Celler Comunica), Joan Asens (Orto Vins) i Josep Maria Vendrell (Celler Vendrell Rived); el periodista Joan Gómez Pallarès (Blog Devinis); els crítics Jordi Alcover i Sílvia Naranjo (Guia de Vins de Catalunya); els sommeliers Toni Bru (Restaurant Celler de l’Àspic) i Enric Aguiló (Aguiló Vinateria), i els tècnics de VITEC Cristina López (Responsable d’Análisi Sensorial) i Enric Nart (Responsable de Celler Experimental).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada