dimecres, 31 de juliol del 2013

L’alcalde de Vilafranca celebra que la Universitat Rovira i Virgili doni via lliure a la vinculació amb l’Escavi



Aquest dilluns es va celebrar a Vilafranca del Penedès una reunió entre el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc Xavier Grau, i l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, amb l’objectiu de començar a concretar les relacions que tindrà l’Escavi amb la Universitat. En reunió del Consell de Govern de la URV celebrat el passat 11 de juliol, es va acordar facultar al seu rector per tal de fer els tràmits necessaris per gestionar la vinculació de l’ Escavi i la URV.
            L’alcalde ha manifestat la seva satisfacció davant aquesta decisió ja que “la URV és la universitat pública que imparteix els estudis d’enologia a Catalunya i, tal com sempre he dit, l’ Escavi neix per complementar tot allò relatiu a la gestió de bodegues i caves sense pretendre fer-li la competència.”“Del que es tracta -senyala Regull- és que l’ Escavi complementi i doni la possibilitat de fer aquí uns estudis d’especialització en allò necessari per arribar a la venda final del vi o el cava: comercialització, màrqueting, etiquetatge, etc”. L’alcalde afegeix que “encara que tinguis un bon vi o cava, si no el saps fer atractiu i vendre, malament rai”.
            Amb aquest acord de la URV se segueixen els passos establerts per tal que l’ Escavi pugui ser una escola referent a tot l’estat en els estudis superiors de la gestió de bodegues i caves. D’una banda, s’està treballant amb les principals escoles de negocis per tal d’establir una col·laboració a l’hora de planificar els cursos que s’impartiran a l’ Escavi, i d’altra banda, amb la vinculació a la Universitat Rovira i Virgili s’assolirà un suport que en el seu moment suposarà la validació dels títols que emetrà ESCAVI com universitaris.
No es pot oblidar, s’afirma des del Consistori vilafranquí, que escoles amb reputació com IESE, ESADE o EADA estan vinculades a Universitats (Navarra, Ramon Llull o Vic). “Per tant, l’acord del Consell de Govern de la URV autoritzant la tramitació de la vinculació d’ Escavi és un acord important”, destaca Regull.
            L’alcalde assenyala que la interacció entre Escavi i URV és lògica i natural, aconseguint d’aquesta manera, que s’ofereixi als estudiants d’enologia la possibilitat d’ampliar els seus coneixements en la vessant de gestió de bodegues i caves a l’ Escavi. Finalment, Pere Regull ha manifestat que “els patrons de la Fundació han deixat ben clar que s’ha d’anar pas a pas per tal de fer les coses bé, sense pressa però sense pausa, per tal que una vegada l’ Escavi comenci a impartir els estudis sigui amb el màxim de garantia i de qualitat”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada