El Pla del Penedès està de plena festa major.
En un municipi de l’Alt Penedès on la temperatura màxima va arribar ahir als 34
graus, ve de gust, i molt, sopar a la fresca. Ahir, a més, coincidia amb dia fruita
segons el calendari de tast biodinámic.Una de les millors opcions per sopar a
la fresca al Pla és la de l’oferta enogastronòmica d’alçada que ofereix la gent
del celler Mas Candí de les Gunyoles a la coneguda com a Terrasse. Arròs de
llomàntol by Juanito, un aconseguit tartar de carn, embotits o formateges formen part d’una
oferta generosament regada amb vins i caves penedesencs. I va ser precissament
a la Terrasse, on s’hi pot sopar fins dilluns, on es van presentar algunes
novetats, com ara el xarel·lo del jove enòleg Jot Camps: Ulivel·la 2012 (Masia de la
Roqua d’Olivella). És un xarel·lo (vi de taula) elaborat amb molta il·lusió, de
perfil aromàtic baix i un pèl evolucionat, tot i que interessant. També hi vaig
poder tastar el Vinyes Singulars 2012, un xarel·lo d’Ignasi Seguí elaborat per
Ramon Jané de Mas Candí que no em va agradar gens ni mica. Tot i que sí és prou
interessant en boca, en nas presenta notes de reducció força desagradables, un
tuf que recorda el mercaptà. Tampoc hi van faltar els productes de gamma alta
de Mas Candí, com el xarel·lo QX o el cava Segunyola, també elaborat amb
xarel·lo 100%. Tots dos es van mostrar excepcionals. I com sempre que coincidim
amb els segons classificats al darrer concurs de Vila Viniteca no hi podien
faltar els vins a cegues, que van desconcertar absolutament els reunits a la
llarga taula imperial.
Ahir
divendres, a més, el conegut enòleg penedesenc Emili Esteve, que és
col·leccionista de porrons, es va imposar en un concurs de beure en porró. El
premi va ser una mica pírric: una col.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada