dissabte, 27 de juliol de 2013

La Terrasse, sopar a la fresca amb grans vins a El Pla del Penedès




El Pla del Penedès està de plena festa major. En un municipi de l’Alt Penedès on la temperatura màxima va arribar ahir als 34 graus, ve de gust, i molt, sopar a la fresca. Ahir, a més, coincidia amb dia fruita segons el calendari de tast biodinámic.Una de les millors opcions per sopar a la fresca al Pla és la de l’oferta enogastronòmica d’alçada que ofereix la gent del celler Mas Candí de les Gunyoles a la coneguda com a Terrasse. Arròs de llomàntol by Juanito, un aconseguit tartar de carn, embotits o formateges formen part d’una oferta generosament regada amb vins i caves penedesencs. I va ser precissament a la Terrasse, on s’hi pot sopar fins dilluns, on es van presentar algunes novetats, com ara el xarel·lo del jove enòleg Jot Camps: Ulivel·la 2012 (Masia de la Roqua d’Olivella). És un xarel·lo (vi de taula) elaborat amb molta il·lusió, de perfil aromàtic baix i un pèl evolucionat, tot i que interessant. També hi vaig poder tastar el Vinyes Singulars 2012, un xarel·lo d’Ignasi Seguí elaborat per Ramon Jané de Mas Candí que no em va agradar gens ni mica. Tot i que sí és prou interessant en boca, en nas presenta notes de reducció força desagradables, un tuf que recorda el mercaptà. Tampoc hi van faltar els productes de gamma alta de Mas Candí, com el xarel·lo QX o el cava Segunyola, també elaborat amb xarel·lo 100%. Tots dos es van mostrar excepcionals. I com sempre que coincidim amb els segons classificats al darrer concurs de Vila Viniteca no hi podien faltar els vins a cegues, que van desconcertar absolutament els reunits a la llarga taula imperial.
            Ahir divendres, a més, el conegut enòleg penedesenc Emili Esteve, que és col·leccionista de porrons, es va imposar en un concurs de beure en porró. El premi va ser una mica pírric: una col.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada