diumenge, 28 de juliol del 2013

Més de 200 persones a ‘La Nit d'estels a la Vinya dels Artistes’, a Mas Blanch i Jové‏


Cal Pastor (Turisme Rural) i el Celler Mas Blanch i Jové van organitzar per quart any consecutiu ‘La Nit d'estels a la Vinya dels Artistes’, una activitat oberta a tothom i gratuïta que va tenir lloc el divendres 26 de juliol a la nit al celler Mas Blanch i Jové de La Pobla de Cérvoles i que va comptar amb l’assistència de més de 200 persones. L’acte va començar a les nou de la nit amb l’exposició de la magnífica pintura de Gregorio Iglesias a la sala de bótes: "Entre el Cel i la Terra", una obra titànica de 60m. creada a l'aire lliure, enmig del camí de La Vinya dels Artistes, durant més de dos mesos amb olis, tintes xineses i branques i la visita a la instal·lació ‘Primeres Notes (del Cant de l'Hortolà’" d'Esteve Casanoves i Josepe Gil, una obra d'escultures suspeses, llums i ombres. A continuació, la intèrpret Carme Ruiz va fusionar diferents peces musicals (des de peces clàssiques fins a jazz) amb poesia de Josep Palau, Bartomeu Rosselló i Joan Vinyoli: constel·lacions de poetes a l’entorn de Salvador Espriu, mentre els assistents degustaven una copa del vi Saó Abrivat 2012 i pa amb oli i embotits. A continuació, a l’amfiteatre de Joan Brossa ‘El No-Res del Tot’ es va poder gaudir d’una sessió magistral de la mà del Sr. Salvador J. Ribas, director del Parc Astronòmic del Montsec, i del seu equip els quals ens van apropar els secrets dels estels amb uns telescopis situats a La Vinya dels Artistes del celler.
          Aquesta és una de les moltes iniciatives artístiques que el Celler Mas Blanch i Jové du a terme al llarg de l’any, un celler que vincula Art i Vi a través del seu projecte La Vinya dels Artistes: un espai lliure on els creadors poden homenatjar el món de la terra, de la vinya i del vi i hi planten escultures enmig de ceps i boscos. L'amistat dels propietaris amb l'artista Josep Guinovart (1927-2007) -que va dissenyar el celler- donà peu al projecte que es va inaugurar l'any 2010 amb l'escultura L'Orgue del Camp, feta a partir de la maqueta del mateix Guinovart. Actualment, a La Vinya dels Artistes també s’hi pot veure una barca navegant a sobre d’una alzinera (La Sargantaneta, escultura del genial i polifacètic compositor i músic Carles Santos), ‘La Llum planant damunt la Terra’, una original escultura de l’Esteve Casanoves que representa un cep de més de 8 metres d’altura i la llum de la qual acompanya tènuement els estels en les caloroses nits d’estiu i el “Cap de Bou” l’original i magnífica escultura-reproducció del poema visual de Joan Brossa que porta el mateix nom.
            El Celler Mas Blanch i Jové i la Vinya dels Artistes estan oberts al públic cada dilluns de 08.30h a 13.00h, divendres de 14.30h a 17.30h i dissabtes de 10.30h a 15.00h (per altres horaris o més informació consulteu la web www.masblanchijove.com). A part de degustar els seus vins Saó, la visita a Mas Blanch i Jové aporta la possibilitat de contemplar “In vino veritas”, la darrera gran obra de Josep Guinovart, que presideix la sala de tastos del celler i consisteix en un impressionant mural de 12 metres de llarg, en homenatge al món del vi, així com les obres mencionades ‘Entre el Cel i la Terra’ de Gregorio Iglesias que recobreix les quatre parets de la sala de bótes i la instal·lació “Primeres Notes (del Cant de l’Hortolà) d’Esteve Casanoves i Josepe Gil que es troba a la sala d’elaboració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada