dijous, 18 de juliol de 2013

8.000 ampolles per Espanya de l'exclusiu Martini del 150è aniversari



Javier de las Muelas

Martini, la icònica marca italiana líder del mercat en la categoria de vermouth, celebra aquest any el seu 150è aniversari i per commemorar-ho ha llançat Martini Gran Lusso, una nova edició limitada de la qual només s'han produït 150.000 ampolles a tot el món, de les quals només 8.000 ampolles arribaran a Espanya. Un dels més reconeguts intèrprets de la cultura del còctel a nivell mundial, Javier de las Muelas, ha estat el mestre de cerimònies de la presentació, que ha tingut lloc al Dry Martini de Madrid.De las Muelas ha ressaltat: "M'enorgulleix haver tingut l'oportunitat de presentar Martini Gran Lusso, un vermouth únic i màgic amb el qual Martini ha volgut rendir tribut als seus 150 anys de tradició com a elaborador del més prestigiós vermouth.”Gran Lusso, que en italià significa gran luxe, suposa la culminació de la tradició i de l'artesania de Martini. Inspirat en el seu passat, és el resultat de la passió i del talent del Mestre herborista Ivano Tonutti i del seu mestre mesclador, Giuseppe Musso, que durant 8 anys han treballat conjuntament en la seva preparació, seguint un mètode d'elaboració tradicional i únic, que inclou el ‘macerato a la girata lenta’, per “poder extreure tota la riquesa i matisos dels botànics seleccionats”. Per a la seva elaboració, els dos artesans han utilitzat vi vermell barbera, una de les varietats de raïm típiques de la regió del Piemont del Nord d'Itàlia famosa per la seva textura avellutada i el seu intens i brillant color vermell; i vi blanc trebbiano procedent de la regió veïna Emilia-Romagna, una de les millors zones vitícoles d'Itàlia.
Gran Lusso combina dos extractes únics. El primer, està inspirat en una recepta de vermouth històrica, elaborada amb most de moscato de Canelli (Itàlia) prèviament envellit durant un any en bótes de fusta. L'altre és el seu “gran secret”: la recreació d'una recepta original de 1904 coneguda amb el nom de ‘extracte 94’, sent el primer extracte de botànic que es deixa reposar durant 8 anys. Solament es va produir un petit lot destinat a ser el cor del nou Martini Gran Lusso. Les herbes aromàtiques i unes clares notes amargues, li aporten a Gran Lusso “un sofisticat caràcter aromàtic i un sabor únic”. La suavitat de la mel del moscato envellit li aporta notes dolces juntament amb notens d'espígol i rosa. Els raïms de barbera li atorguen “una suavitat única” a aquest exclusiu vermouth. El sabor "dolç-amarg” de Gran Lusso es pot gaudir amb gel i amb un grilló de pell de taronja per decorar. També es pot gaudir revivint grans cocktails clàssics com el Martinez, el President o el Rob Roy.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada