dilluns, 8 de juliol del 2013

Joan Brossa brilla a La Vinya dels Artistes de Mas Blanch i Jové

 

Aquest dissabte passat a Mas Blanch i Jové es va celebrar l’Any 3 de la festa a La Vinya dels Artistes, una iniciativa “pionera i única” que consisteix en omplir el paisatge garriguenc d’art de tot tipus, maridant-ho amb els vins Saó del celler. Aquestes obres es poden visitar tots els dissabtes al matí de 11 a 2h i estan obertes a tots els públics. Enguany el protagonista ha estat Joan Brossa. Mas Blanch i Jové amb la col·laboració de la Fundació Joan Brossa i La Seca Espai Brossa ha organitzat aquest exquisit event dirigit per Hermann Bonnín que va començar a les 7 de la tarda amb la inauguració d’un itinerari brossià obert a tothom i completament gratuït que va omplir de poesia els carrers de La Pobla de Cérvoles.

A les 8 de la tarda els convidats van poder veure la instal·lació ‘Primeres Notes (del cant de l’hortolà’ d’Esteve Casanoves i Josepe Gil. Dividits en quatre grups, bastos, espases, oros i copes, les més de 600 persones van poder assistir a quatre espectacles que de forma simultània anaven passant en diferents indrets... L’íntima màgia del Hausson va ser embolicada a dins de la magnífica obra ‘Entre el Cel i la Terra’ de Gregòrio Iglesias i perfumada per l’olor de les bótes de roure i el vi que les omple. Ja a l’aire lliure i davant de ‘L’Orgue de Camp’ de Guinovart, el mític pallasso Tortell Poltrona va sorprendre a tothom amb un espectacle brossià.Al mirador (La finestra de Papillon), amb la Pobla de Cérvoles de fons, i a sota de l’increïble escultura ‘La Llum Planant damunt la Terra’ d’Esteve Casanoves, la Companyia Dei Furbi va reinterpretar ‘La Flauta Màgica’ de Mozart. I a l’Era del Guino, amb ‘La Sargantaneta’ de Carles Santos de fons, la Companyia de la Rosa va representar el seu espectacle de Commedia dell’Arte, maridat amb els vins Saó Abrivat i Saó Blanc del celler. Tot això va ser el preludi del gran final. A l’amfiteatre de Joan Brossa ‘El no-res de tot’ més de 100 capsgrossos sorgiren de les oliveres al ritme de la música dels grallers per inaugurar la escultura-reproducció del poema visual de Joan Brossa ‘Cap de Bou’.
Va ser “una magnífica nit d’estiu” que va acabar amb un maridatge dels vins Saó Blanc, Saó Rosat, Saó Abrivat i Saó Expressiu amb una degustació brossiana i una A capgirada somrient al capvespre. Aquesta festa dedicada a Joan Brossa és un pas més del projecte de la Vinya dels Artistes ideada pel pintor Josep Guinovart i que ja ha comptat amb la participació d’artistes de renom com Carles Santos, Esteve Casanoves o Gregorio Iglesias, les obres dels quals es troben instal·lades permanentment al celler i a les vinyes de Mas Blanch i Jové.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada