dilluns, 15 de juliol del 2013

Petició fiscal de sis anys de presó per a Xavier Reinaldos, exgerent del Celler Cooperatiu de Vilafranca i membre de la junta de la Confraria del Cava



Xavier Reinaldos
La Fiscalia ha sol·licitat sis anys de presó per a l’exgerent del Celler Cooperatiu de Vilafranca, Xavier Reinaldos Martínez, segons han informat diferents mitjans de comunicació. Se l’acusa, segons www.lavozdebarcelona.com d’un delicte continuat de falsedat documental i d’un altre d’administració fraudulenta. Reinaldos està imputat per actuacions suposadament il·lícites comeses durant la seva gestió al Celler Cooperatiu vilafranquí. El magazine gratuït del Penedès El Cargol informa que segons el fiscal, Reinaldos, gerent entre els anys 1994 i 2006, i Albert Pinyol, director financer entre 1999 i 2005, “van alterar la situació econòmica de l’entitat en els comptes anuals dels exercicis corresponents a 2003 i 2004, que van presentar davant l’assemblea de socis, uns comptes que van ser aprovats sense que els socis tinguessin una informació  completa i real de la situació de la societat. En concret, segons sembla, “van presentar uns resultats positius de més de 27.000 euros per a l’exercici 2002-2003, després de retardar presumptament l’auditoria, i uns resultats positius de 42.000 euros per al 2003-2004 quan, en realitat, hi havia pèrdues de gairebé 3 milions d’euros i de més de 705.000 euros en els respectius exercicis”. La Fiscalia reclama a Reinaldos i a Albert Pinyol Coll indemnitzacions per un total de més d’1,78 milions d’euros.
            Xavier Reinaldos, que es manté a la junta capitular de la Confraria del Cava Sant Sadurní tot i que fa anys que no està vinculat al món del vi, és militant de CiU i ocupa actualment, des del mes de març passat, el càrrec d’adjunt al cap del gabinet del conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig. Llicenciat en econòmiques, actualment també és portaveu del Grup Municipal de CIU a l'Ajuntament de Rubí. El president de la Confraria del Cava, el cavista Toni de la Rosa Torelló, ha manifestat a aquest blog que s’havia mantingut Reinaldos a les juntes de Joan Juvé, Pere Bonet i l’actual en creure’s que l’afer amb el Celler Cooperatiu de Vilafranca “ja estava tancat”. Reinaldos està imputat des de desembre de l’any passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada