Francesc Ferré, propietari i
enòleg del Celler Frisach de Corbera d’Ebre (Terra Alta), presenta avui dijous, 25 de juliol, un nou
vi: Frisach Sang de Corb. L’acte de presentació es farà a les sis de la tarda al museu dels 115 dies de la batalla de l’Ebre, a Corbera d’Ebre.
A Celler
Frisach treballen sota els paràmetres
de l’agricultura ecològica. Afirmen que “per a nosaltres és l’única manera de
ser coherents amb el que fem i volem fer”. El nou vi del celler “té un caire
molt emocional, tant per a nosaltres com pel motiu en que ha estat inspirat, un
vi molt lligat al territori”. El vi ha tingut 12 mesos de fusta, fet de
vernatxa fina, vernatxa peluda i carinyena. El fruit ha sortit de vinyes molt
velles, que es troben en els paratges on es va desenvolupar la Batalla de
l’Ebre. Aquest vi es diu Frisach Sang de Corb, ja que està pensat en la batalla
de l’Ebre i significa que les vinyes de Corbera i els voltants van estar
regades amb sang durant la tràgica guerra. “Amb aquest vi el que volíem era
donar memòria a tota la gent, els corbs (la gent de Corbera), que van tenir que
fugir en desbandada i abandonar tot el que posseïen, una vegada van tornar a
casa ho van trobar tot erm, tot abandonat i a base d’esforç i treball de les
vinyes van poder subsistir i tirar endavant el curs de la vida”, explica
Francesc Ferré. S’afegeix que “és un vi sense pretensions polítiques, és un vi
que parla de la gent, dels propis habitants, de la gent de la zona que va patir
la macabra baralla. I en honor a aquella gent i a les seves vinyes hem fet
aquest vi. A més, aquest 25 de juliol es commemora el 75è aniversari de l’inici
de la batalla de l’Ebre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada