dijous, 25 de juliol de 2013

Celler Frisach presenta un vi que ret homenatge a la memòria dels qui van patir la Guerra a Corbera d'Ebre


Francesc Ferré, propietari i enòleg del Celler Frisach de Corbera d’Ebre (Terra Alta), presenta avui dijous, 25 de juliol, un nou vi: Frisach Sang de Corb. L’acte de presentació es farà a les sis de la tarda al museu dels 115 dies de la batalla de l’Ebre, a Corbera d’Ebre.
A Celler Frisach treballen sota els paràmetres de l’agricultura ecològica. Afirmen que “per a nosaltres és l’única manera de ser coherents amb el que fem i volem fer”. El nou vi del celler “té un caire molt emocional, tant per a nosaltres com pel motiu en que ha estat inspirat, un vi molt lligat al territori”. El vi ha tingut 12 mesos de fusta, fet de vernatxa fina, vernatxa peluda i carinyena. El fruit ha sortit de vinyes molt velles, que es troben en els paratges on es va desenvolupar la Batalla de l’Ebre. Aquest vi es diu Frisach Sang de Corb, ja que està pensat en la batalla de l’Ebre i significa que les vinyes de Corbera i els voltants van estar regades amb sang durant la tràgica guerra. “Amb aquest vi el que volíem era donar memòria a tota la gent, els corbs (la gent de Corbera), que van tenir que fugir en desbandada i abandonar tot el que posseïen, una vegada van tornar a casa ho van trobar tot erm, tot abandonat i a base d’esforç i treball de les vinyes van poder subsistir i tirar endavant el curs de la vida”, explica Francesc Ferré. S’afegeix que “és un vi sense pretensions polítiques, és un vi que parla de la gent, dels propis habitants, de la gent de la zona que va patir la macabra baralla. I en honor a aquella gent i a les seves vinyes hem fet aquest vi. A més, aquest 25 de juliol es commemora el 75è aniversari de l’inici de la batalla de l’Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada