El Consell Comarcal del Garraf,
NODE Garraf Agència de Desenvolupament i els Cellers Torre del Veguer, Vega de
Ribes, Finca Villadellops i Clos Lentiscus posen en marxa el projecte ‘Tasta el
Garraf Romàntic’. Es tracta d’una iniciativa que combina turisme i patrimoni
mitjançant un pack que ofereix visites al Centre d’Interpretació del
Romanticisme Manuel de Cabanyes (CIRMAC) i als cellers del Massís del Garraf,
amb tast de vi inclòs. La proposta de conjugació entre l’oferta cultural
de la Masia d’en Cabanyes i l’oferta dels cellers neix de la vinculació de la
família Cabanyes amb la tradició de la producció de l’aiguardent i el vi. Tal
com s’explica en un apartat de l’exposició del CIRMAC,
l’agricultura era l’activitat econòmica principal a la Catalunya d’inicis del
segle XIX i la vinya era el principal monocultiu al Garraf, bàsicament per a
l’elaboració de vins i aiguardents. Les famílies de terratinents van potenciar
l’activitat comercial i a partir d’aquesta prosperitat van ser recuperats molts
masos del territori.
‘Tasta el
Garraf Romàntic’ posa en valor aquesta vinculació històrica entre la cultura i
la producció de vi al territori: ofereix un viatge guiat pel Romanticisme a
través de les diferents estances, mobiliari, col·lecció pictòrica del llegat dels
Cabanyes, combinat amb un recorregut pel patrimoni natural que ofereixen els
cellers, on els visitants poden endinsar-se en el món del vi, el cultiu del
raïm i la seva producció. La finalitat d’aquest nou projecte és “deixar que els
sentits tastin allò que la nostra terra està produint en la proximitat”, afirma
Abigail Garrido, consellera comarcal de promoció econòmica. “Ens hem posat
d’acord per fer un projecte innovador, volem posar en comú el patrimoni amb
l’activitat econòmica relacionada amb el món del vi”, afegeix la consellera. Aquesta
iniciativa està inclosa dins el projecte “Productes del Mar i la Terra” de la
Diputació de Barcelona, que té com a objectiu desenvolupar els actius del
territori. “En aquest cas vinculem el patrimoni natural, els cellers i la
vinya, amb el turisme i el patrimoni”, explica Rafel Florenciano, director de
Node Garraf Agència de Desenvolupament. “Són temes que estan tots lligats: el
turisme, el patrimoni natural, la gestió del patrimoni natural. En el cas dels
cellers, són ells els que estan mantenint d’alguna manera el territori i creiem
que és important donar-los visibilitat”, afegeix Florenciano.
“El projecte
confirma la col·laboració entre cellers i patrimoni, el maridatge entre el vi i
la cultura”, afirma Carles Bartra, director Vega de Ribes, qui també menciona
que “al Garraf fa molts anys que es fa vinya, tenim una tradició més antiga que
altres zones vinícoles i hem aconseguit mantenir aquest patrimoni fins ara”. Els
cellers que participen dins aquesta iniciativa són viticultors del massís del
Garraf, “som un grup de cellers que ja fa molts anys treballem conjuntament
perquè volem fer créixer el Garraf en tots els sentits”, comenta Marta Estany
directora de Torre del Veguer. “Tasta el Garraf Romàntic és una via de promoció
dels cellers per donar-los a conèixer, és un altra via de comunicació de
l’oferta d’enoturisme que tenim al Garraf”, explica Isabel Blanch, responsable
d’esdeveniments i exportacions del mateix celler.
Per gaudir
d’aquesta proposta s’ha de fer una reserva prèvia a la Masia d’en Cabanyes,
trucant al 9381115715, al 619337584 o enviant un correu electrònic a masiadencabanyes@ccgarraf.cat.
Hi ha dues opcions: Visita al CIRMAC més visita a 1 celler per 10€ o Visita al
CIRMAC més visita a 2 cellers per 16€.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada