dissabte, 20 de juliol del 2013

Un nou projecte proposa un viatge per la història del Romanticisme i la descoberta dels cellers del massís del Garraf


El Consell Comarcal del Garraf, NODE Garraf Agència de Desenvolupament i els Cellers Torre del Veguer, Vega de Ribes, Finca Villadellops i Clos Lentiscus posen en marxa el projecte ‘Tasta el Garraf Romàntic’. Es tracta d’una iniciativa que combina turisme i patrimoni mitjançant un pack que ofereix visites al Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes (CIRMAC) i als cellers del Massís del Garraf, amb tast de vi inclòs.  La proposta de conjugació entre l’oferta cultural de la Masia d’en Cabanyes i l’oferta dels cellers neix de la vinculació de la família Cabanyes amb la tradició de la producció de l’aiguardent i el vi. Tal com s’explica en un apartat de l’exposició del CIRMAC, l’agricultura era l’activitat econòmica principal a la Catalunya d’inicis del segle XIX i la vinya era el principal monocultiu al Garraf, bàsicament per a l’elaboració de vins i aiguardents. Les famílies de terratinents van potenciar l’activitat comercial i a partir d’aquesta prosperitat van ser recuperats molts masos del territori.
‘Tasta el Garraf Romàntic’ posa en valor aquesta vinculació històrica entre la cultura i la producció de vi al territori: ofereix un viatge guiat pel Romanticisme a través de les diferents estances, mobiliari, col·lecció pictòrica del llegat dels Cabanyes, combinat amb un recorregut pel patrimoni natural que ofereixen els cellers, on els visitants poden endinsar-se en el món del vi, el cultiu del raïm i la seva producció. La finalitat d’aquest nou projecte és “deixar que els sentits tastin allò que la nostra terra està produint en la proximitat”, afirma Abigail Garrido, consellera comarcal de promoció econòmica. “Ens hem posat d’acord per fer un projecte innovador, volem posar en comú el patrimoni amb l’activitat econòmica relacionada amb el món del vi”, afegeix la consellera. Aquesta iniciativa està inclosa dins el projecte “Productes del Mar i la Terra” de la Diputació de Barcelona, que té com a objectiu desenvolupar els actius del territori. “En aquest cas vinculem el patrimoni natural, els cellers i la vinya, amb el turisme i el patrimoni”, explica Rafel Florenciano, director de Node Garraf Agència de Desenvolupament. “Són temes que estan tots lligats: el turisme, el patrimoni natural, la gestió del patrimoni natural. En el cas dels cellers, són ells els que estan mantenint d’alguna manera el territori i creiem que és important donar-los visibilitat”, afegeix Florenciano.
“El projecte confirma la col·laboració entre cellers i patrimoni, el maridatge entre el vi i la cultura”, afirma Carles Bartra, director Vega de Ribes, qui també menciona que “al Garraf fa molts anys que es fa vinya, tenim una tradició més antiga que altres zones vinícoles i hem aconseguit mantenir aquest patrimoni fins ara”. Els cellers que participen dins aquesta iniciativa són viticultors del massís del Garraf, “som un grup de cellers que ja fa molts anys treballem conjuntament perquè volem fer créixer el Garraf en tots els sentits”, comenta Marta Estany directora de Torre del Veguer. “Tasta el Garraf Romàntic és una via de promoció dels cellers per donar-los a conèixer, és un altra via de comunicació de l’oferta d’enoturisme que tenim al Garraf”, explica Isabel Blanch, responsable d’esdeveniments i exportacions del mateix celler.
Per gaudir d’aquesta proposta s’ha de fer una reserva prèvia a la Masia d’en Cabanyes, trucant al 9381115715, al 619337584 o enviant un correu electrònic a masiadencabanyes@ccgarraf.cat. Hi ha dues opcions: Visita al CIRMAC més visita a 1 celler per 10€ o Visita al CIRMAC més visita a 2 cellers per 16€.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada