dijous, 25 de juliol de 2013

Obertes les votacions dels premis Cartaví 2013
Els premis Cartaví 2013 acaben d’obrir el període de votació.  Se celebren un any més amb el principal objectiu de “distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una àrdua defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de  les 11 denominacions d’origen catalanes”. L’Associació Vinícola Catalana organitza anualment els premis Cartaví amb la pretensió de “fomentar la presència dels nostres vins a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels vins el.laborats a les zones vitivinícoles catalanes tant al professional de la restauració i la sumilleria com al consumidor final”. Aquests premis estan oberts a tothom a través de la creació d’una web www.cartavi.cat que permet al públic realitzar la proposta d’un restaurant.  Aquesta proposta i posterior votació dels restaurants és molt influent per a escollir els restaurants finalistes. 

Entre totes les propostes presentades on line, els restaurants que més vots hagin obtingut a través de la web, un jurat acreditat escollirà els guanyadors dels Premis Cartaví 2013. En total 15 restaurants, 3 restaurants per província catalana més 3 de Barcelona capital. A l’anterior edició es  va comptar  amb més de 1.300 vots i amb un total de 434 restaurants proposats d’arreu de Catalunya, observant-se un augment progressiu de vins catalans als restaurants. Un fet molt positiu que indica que el consumidor cada dia és més  proper els vins de casa nostra.

Bases premis Cartaví 2013

Introducció:
Els Restaurants no han de presentar les seves cartes a concurs, sinó que seran els consumidors o públic general qui, a través d’un sistema de votació, podran proposar els Restaurants que, segons el seu criteri, demostren una major sensibilització vers els vins catalans i ho saben transmetre al consumidor.
Funcionament del sistema de votació:
Les votacions es realitzaran mitjançant el web www.cartavi.cat durant un període de temps que anirà des del 22 de juliol fins el 30 de setembre (ambdós inclosos).

A partir de l'1 d’octubre no es podrà accedir a l’opció de votació però sí que es podrà visualitzar la resta d’informació del web i fer un seguiment dels restaurants més votats.

Un cop finalitzada la votació no es podrà accedir, modificar o anul.lar la proposta realitzada.

Cada participant no podrà votar més d’una vegada al mateix restaurant.

Hi haurà un sistema de control per garantir que es compleix el punt anterior. En cas de  detectar-se una votació repetitiva a un mateix restaurant per part d’un mateix concursant, quedarà invalidada la votació de la persona participant així com les votacions fetes per aquesta al restaurant.

La participació en aquesta acció és gratuïta.

L’idioma oficial dels Premis serà el català.
Condicions de participació de les persones o Entitats:
Les persones o Entitats que vulguin participar en aquesta acció i votar hauran d’accedir al web www.cartavi.cat i accedir a l’apartat de “Votar” de la pàgina inicial. Abans hauran d’haver llegit i acceptat les condicions de participació.

Per poder participar s’ha d’haver assolit la majoria d’edat.

Les persones a títol personal que participin hauran de facilitar totes les dades indicades com a “camps obligatoris” . Aquestes dades seran incorporades a un fitxer propietat de l’AVC (Pol. Ind. Domenys II - Centre Àgora 1er pis, Vilafranca del Penedès) destinat a la seva gestió administrativa i comercial (segons termes legals de la Llei de Protecció de Dades). Les dades incorporades restaran a disposició de la persona participant per accedir, rectificar o cancel.lar-les.
Restaurants finalistes:
Com a resultat de les votacions realitzades a través de la web, s’extraurà una relació dels 4 Restaurants que han obtingut major nombre de vots segons els criteris de valoració d’aquestes bases i els trams de preu següents:
     Preu mig cobert fins a 15 Euros

     De 15 a 35 Euros

     Més de 35 Euros

I per cadascuna de les quatre províncies catalanes i Barcelona ciutat.
(L’àrea metropolitana comptarà dins de la província de Barcelona).
Per optar al premi, cadascun dels Restaurants finalistes haurà de complir els següents requisits:
     - Acceptar ser finalista dels “Premis Cartavi 2013”
     - Enviar una carta de vins a la seu de l’AVC (Pol. Ind. Domenys II - Centre Àgora-08720 Vilafranca del Penedès)

L’organització es reserva els drets d’invalidar un restaurant finalista si comprova que no són reals les dades aportades.

Jurat:
L’Entitat organitzadora dels premis designarà els membres del jurat que valoraran les propostes rebudes i determinarà els Restaurants a premiats.
Criteris de valoració:
L'organització comprobarà/verificarà la següent informació respecte als restaurants finalistes, que es tindrà en compte a efectes d'adjudicar els premis: 
1.- Predomini dels vins catalans: % dels vins catalans sobre el total de vins (1 punt = 100%)
2.- Carta exclusiva vins catalans (1 punt)
3.- Vis classificats per Denominacions d'Origen (1 punt)
4.- Informació adicional de cada Denominació d'Origen (1 punt)
5.- El vi recomanat és català (1 punt)
6.- Oferir vi català a copes (1 punt)
7.- Disseny de la carta de vins (1 punt)
8.- Les condicions de conservació dels vins és adequada (1 punt)
9.- Les copes pel servei dels vins són escaients (1 punt)
Premis
Pels participants particulars a través del web:
Es sortejaran diferents obsequis com per exemple: estades i visites enoturístiques en diferents territoris vitivinícoles catalans, lots de vins, copes Riedel, llibres, entre altres.

El sorteig es realitzarà a la seu de l’Associació Vinícola Catalana durant de la primera setmana d’octubre i es notificarà d’immediat per correu electrònic als guanyadors. 
Restaurants guanyadors dels Premis Cartavi 2013:
Es lliuraran 15 premis: 1 Restaurant per Barcelona ciutat i 1 per cadascuna de les 4 províncies de Catalunya i per cada categoria de preu mig de cobert (segons trams especificats anteriorment).
Els premis als Restaurants guanyadors consistiran en:
     - Una placa indicadora del premi per col•locar a l’exterior de l’establiment

Es lliuraran també 1 premi especial del jurat.

El lliurament dels premis es realitzarà en un lloc emblemàtic i en una data que es comunicarà mitjançant el web www.cartavi.cat.

El jurat podrà declarar desert el premi en qualsevol de les categories establertes.
Altres:
L’organització, per causa de força major, es reserva el dret de variar les dates del programa previst, els premis, o qualsevol altre de les especificacions descrites en aquests bases.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada