dimecres, 3 de juliol del 2013

Preocupació, sorpresa i laments per l'empat entre Bonet i Amat per presidir el Consell Regulador del Cava




Malgrat les grans expectatives de canvi, els 12 nous vocals han estat incapaços avui al migdia d'escollir un nou president per al Consell Regulador del Cava gairebé 12 anys després que es renovés el darrer Consell. Després de tres votacions consecutives amb vot secret, el resultat ha estat el mateix per als dos candidats: empat a sis. Com es recordarà, havien presentat candidatura l'expresident de la patronal Institut del Cava i vicepresident de Raventós i Blanc, Joan Amat, i l'expresident de la Confraria del Cava Sant Sadurní i director de Comunicació de Freixenet, Pere Bonet. L'empat ha aixecat gran sorpresa i preocupació en el sector. Després de comunicar-se el resultat, el Ministeri d'Agricultura reobrirà el procés electoral. Hauran de tornar-se a presentar candidatures i no s'espera una nova votació abans de 20 dies. Per ocupar la vicepresidència solament s'havia presentat una candidatura, la de Xavier Farré, president de la Cooperativa de Bellvei (Baix Penedès) i de l'empresa cooperativa de segon grau Centre Vinícola del Penedès (Cevipe).
Les cooperatives vitivinícoles de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han expressat, a través d'un comunicat, la seva preocupació perquè no hi ha hagut acord en les votacions a president del Consell Regulador del Cava. El responsable de vi de la FCAC, Lluís Grogués, considera que “és lamentable que es mantingui paralitzada l’activitat del Consell Regulador tot just quan la nova campanya està a punt de començar i és precís posar en marxa les mesures de campanya”.

2 comentaris:

  1. Hipocresia desmesurada dels dos vocals productors adscrits al Centre Vinícola del Penedès (CEVIPE) i un paper també galdós el de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alineant-se amb aquest posicionament, tenint un munt d'importants cooperatives vitivinícoles de la regió del cava associades, amb un altre punt de vista.

    ResponElimina
  2. Hipocresia desmesurada?

    Primer de tot em presentaré, no tinc cap inconvenient, el meu nom es Xavier Farré.

    Vostè dona per fet un posicionament que fins aquest moment no pot demostrar, li recordo que la votació per l’elecció de la presidència del C.R. del CAVA va ser secreta. Però tampoc tinc cap inconvenient en fer públic el meu posicionament, que va ser de suport a la candidatura del sr. Pere Bonet. Un posicionament tan respectable, o no? Com els dels companys vocals que varen optar per un altre opció.

    Tots els posicionaments haurien de ser producte del convenciment que una determinada opció es la millor per defensar els interessos de TOTS i no la d’uns pocs, i mai en cap cas posicionar-se per anar en contra de, en comptes d’anar a favor de.

    Lamento profundament que hagi postures tan subjectives que prejutgen de forma gratuïta i sense cap fonament i amb tan poca valentia de fins i tot amagar-se darrera un anònim com fa vostè. Sigui valent !!

    ResponElimina