dissabte, 7 de setembre del 2013

Sant Sadurní torna a combatre la fil·loxera


Com cada any, Sant Sadurní d’Anoia torna a combatre la plaga de la fil·loxera. Avui dissabte 7 i demà diumenge dia 8 de setembre, la Capital del Cava viurà la 32a Festa de la Fil·loxera. La principal inversió d’aquest 2013 s’ha destinat a la renovació dels 12 capgrossos del ball de pagesos. Aquests nous capgrossos estan construïts pel taller Sarandaca i, tot i que són idèntics als que ja havia fins ara, estan fets de fibra de vidre, fet que en permet una millor conservació i fa que siguin més lleugers.
També destaca l’augment, any rere any, del nombre de participants a la Festa de la Fil·loxera infantil, assolint la xifra de 225 nens, en aquest 2013.
La Festa de la Fil·loxera té un preludi avui dissabte a la nit, just després del tradicional castell de foc de les Fires i Festes. Les protagonistes són les fil·loxeretes, que surten del costat del castell de foc per a representar l'aparició de la plaga de la fil·loxera i inicien dues cercaviles de 15 fil·loxeretes cadascuna que recorren diversos carrers per a trobar-se al centre de la vila, a la plaça de l'Era del Guineu, situada al davant mateix de can Guineu, la casa pairal d'un dels Savis de Grècia, Marc Mir. Allà també intervé la fil·loxera gran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada