En
un “clar homenatge a les antigues tavernes catalanes” ha obert a Vilanova i la
Geltrú Gastrotaverna Tercer Temps, un nou establiment de restauració. Ester Pàmies
i Isma Ripoll són els dos socis d’aquesta nova aventura gastronòmica a la
ciutat. Relacionats de fa temps amb el rugby local, el nom de l’establiment (Tercer Temps), fa referència a tradició del rugby
per la qual després de finalitzat el partit (de dos temps o parts), els
contrincants es troben per compartir beguda i menjar i per confraternitzar. Expliquen
des del nou establiment que es diu
que el tercer temps és tant o més important que el joc mateix, perquè en gran
manera és allà on els jugadors de rugby aprenen a controlar les seves passions i sentiments derivats
de la confrontació física, per valorar el contrincant i concretar les relacions
d'amistat i camaraderia. El
nou restaurant ofereix una proposta gastronòmica basada en la cuina de les
antigues tavernes catalanes vista amb ulls d’avui. Amb una filosofia de treball
manual i artesanal a la cuina i treballant amb producte de proximitat "sense
obsessions" (Km 0), l’establiment ofereix una carta amb plats elaborats amb
productes de mercat i de temporada, cuinats amb paciència i conservant tot el
caràcter del seu origen. La carta de vins està pensada per trobar-hi vins amb
caràcter i que expressin clarament la zona on han esta elaborats: “hem fet una
carta que és una clara declaració contra la globalització del gust: varietats
molt ben tipificades en les seves zones d’elaboració”, diuen els socis.L'establiment està assessorat pel vilanoví Albert Puig, exdirector de comunicació de Bodegas Torres i actual director de l'agència de comunicació Intermèdia.
Al capdavant de la cuina hi ha Nuria Lucas Font (Vilanova i
la Geltrú, 1982).Va estudiar a l'IES Benaprès de Sitges i a l’escola de cuina
Hoffmann de Barcelona. Ha treballat a diversos restaurants de la comarca (entre
d'altres Greco, El Jardí i Casa Hidalgo). A Vilanova, fou la chef del Negrefum,
impulsor de la cuina de Km 0 a la ciutat. Provinent de familía de pagesos de
Vilanova, sempre ha esta una gran defensora del producte de proximitat i de
temporada. És membre de “Terra Madre” (Slow-Food). En una decisió força
original, en la decoració del local podran participar-hi els clients,
aportant-hi idees i fins i tot alguns elements decoratius: “com a les antigues
tavernes, volem que els clients retrobin l’espai comú de conversa, convivència
i alegria d’abans. Que sigui un lloc de trobada de la societat civil
vilanovina. Ens agradaria molt que al cap d’uns mesos hi hagués penjat a la
paret un estic del Patí, una camisa dels Bordegassos, una samarreta del SEL
VNG, una foto d’una barca de pescadors, alguna pintura d’un artista local, una
convocatòria a un acte … el que sigui i que representi la vida i la manera de
pensar dels nostres clients”.
Anirem a tastar a viam que fan, pinta be!!
ResponElimina