dijous, 19 de setembre de 2013

Obre una gastrotaverna a Vilanova amb una carta de vins "contra la globalització del gust"



En un “clar homenatge a les antigues tavernes catalanes” ha obert a Vilanova i la Geltrú Gastrotaverna Tercer Temps, un nou establiment de restauració. Ester Pàmies i Isma Ripoll són els dos socis d’aquesta nova aventura gastronòmica a la ciutat. Relacionats de fa temps amb el rugby local, el nom de l’establiment (Tercer Temps), fa referència a tradició del rugby per la qual després de finalitzat el partit (de dos temps o parts), els contrincants es troben per compartir beguda i menjar i per confraternitzar. Expliquen des del nou establiment  que es diu que el tercer temps és tant o més important que el joc mateix, perquè en gran manera és allà on els jugadors de rugby aprenen a controlar les seves passions i sentiments derivats de la confrontació física, per valorar el contrincant i concretar les relacions d'amistat i camaraderia. El nou restaurant ofereix una proposta gastronòmica basada en la cuina de les antigues tavernes catalanes vista amb ulls d’avui. Amb una filosofia de treball manual i artesanal a la cuina i treballant amb producte de proximitat "sense obsessions" (Km 0), l’establiment ofereix una carta amb plats elaborats amb productes de mercat i de temporada, cuinats amb paciència i conservant tot el caràcter del seu origen. La carta de vins està pensada per trobar-hi vins amb caràcter i que expressin clarament la zona on han esta elaborats: “hem fet una carta que és una clara declaració contra la globalització del gust: varietats molt ben tipificades en les seves zones d’elaboració”, diuen els socis.L'establiment està assessorat pel vilanoví Albert Puig, exdirector de comunicació de Bodegas Torres i actual director de l'agència de comunicació Intermèdia.
Al capdavant de la cuina hi ha Nuria Lucas Font (Vilanova i la Geltrú, 1982).Va estudiar a l'IES Benaprès de Sitges i a l’escola de cuina Hoffmann de Barcelona. Ha treballat a diversos restaurants de la comarca (entre d'altres Greco, El Jardí i Casa Hidalgo). A Vilanova, fou la chef del Negrefum, impulsor de la cuina de Km 0 a la ciutat. Provinent de familía de pagesos de Vilanova, sempre ha esta una gran defensora del producte de proximitat i de temporada. És membre de “Terra Madre” (Slow-Food). En una decisió força original, en la decoració del local podran participar-hi els clients, aportant-hi idees i fins i tot alguns elements decoratius: “com a les antigues tavernes, volem que els clients retrobin l’espai comú de conversa, convivència i alegria d’abans. Que sigui un lloc de trobada de la societat civil vilanovina. Ens agradaria molt que al cap d’uns mesos hi hagués penjat a la paret un estic del Patí, una camisa dels Bordegassos, una samarreta del SEL VNG, una foto d’una barca de pescadors, alguna pintura d’un artista local, una convocatòria a un acte … el que sigui i que representi la vida i la manera de pensar dels nostres clients”.

1 comentari:

  1. Anirem a tastar a viam que fan, pinta be!!

    ResponElimina