dissabte, 7 de setembre del 2013

Nadal reclama a Joana Ortega la implicació de la Generalitat per impulsar la promoció de l’enoturisme com a “marca de país”


El director general de Caves Nadal, Xavier Nadal, ha reclamat a la vicepresidenta del Govern i consellera de Governació, Joana Ortega, la implicació de la Generalitat per impulsar la promoció de l’enoturisme com a “marca de país”. La petició la va fer en el transcurs de la visita que la vicepresidenta va fer dijous a la Finca Nadal de la Boadella i les instal·lacions del celler de Torrelavit, on va tenir l’ocasió de conèixer les particularitats de la verema al Penedès i tot el procés de vinificació. Ortega es va comprometre a traslladar la proposta de Xavier Nadal al conjunt del Govern de la Generalitat. Nadal també va expressar a la vicepresidenta de Catalunya les inquietuds del sector del cava i va defensar davant d’Ortega la necessitat que el cava elaborat al Penedès pugui associar-se a un nom geogràfic concret. Segons Nadal, la distinció geogràfica i les diferents tipologies de producció (viticultor-elaborador, elaborador o embotellador) són valors que convé potenciar perquè aquest producte es consolidi en el mercat internacional.
Per al director general de Caves Nadal, la tradició, la riquesa i la bellesa del paisatge del Penedès i de la resta de zones vitivinícoles de Catalunya són un potencial estratègic per al desenvolupament turístic del conjunt del país, tal com demostra el fet que aquesta oferta és cada cop més apreciada pels visitants. És en aquest sentit que Xavier Nadal va exposar a Joana Ortega la necessitat que tota l’oferta enturística de Catalunya s’aglutini i es promocioni com a “marca de país”. Per això, segons Nadal, cal dur a terme accions concretes com ara la millora de la senyalització de les zones vitivinícoles catalanes, la implantació en carreteres interiors de zones de pic-nic panoràmiques o la formació específica d’estudiants en matèria d’enoturisme.
La vicepresidenta de Catalunya no només va recollir les propostes de Xavier Nadal sinó que va expressar la seva coincidència en la necessitat que Catalunya doni més valor al seu potencial enoturístic. Ortega va posar Caves Nadal com a exemple d’empresa familiar que ha sabut fer les coses ben fetes “i ser avui un referent de qualitat en el sector del cava”. Acompanyada del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Fernando Brea, de l’alcalde de Torrelavit, Ramon Riera, el president del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, Santi Soler, del director general d’Administració Local, Jordi Soto, i de la directora dels Serveis Territorials del Departament de Governació a Barcelona, Anna Mochales, la vicepresidenta Ortega va poder presenciar les tasques de verema que s’estan duent a terme a la Finca Nadal de la Boadella i tot seguit va visitar les instal·lacions de vinificació del celler i la cava fundacional que data de 1943.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada