‘Entre Vinyes’ comença a emetre’s avui diumenge (cada
diumenge a les 13:00 hores, a La 2). És el nou programa de TVE-Catalunya dedicat
"al coneixement i la cultura del vi a Catalunya, i la seva relació amb les
activitats d’enoturisme que s’hi realitzen". Es tracta d’una sèrie divulgativa
de 13 capítols que, amb la col·laboració de l’Incavi de la Generalitat i els
respectius consells reguladors de les denominacions d’origen catalanes, té com
a objectiu “oferir una mostra representativa dels productes vinícoles elaborats
a les 12 do’s existents a Catalunya”. Cadascun dels capítols estarà dedicat de
manera monogràfica a una D.O. que aniran precedits d’un capítol especial que
serà de presentació de la sèrie. En cadascun dels programes es vol “promoure i
fomentar la cultura del vi, el coneixement dels vins de qualitat elaborats a
les diferents do’s de Catalunya i mostrar les activitats d’oci relacionades amb
l’àmbit vinícola que cadascuna d’elles pot oferir al públic”. El programa ‘Entre
Vinyes’ vol “apropar l’àmbit de la cultura del vi a un nombre majoritari d’espectadors,
defugint d’un públic especialitzat o massa entès, amb l’objectiu d’atraure a un
perfil d’espectador que també seria potencial consumidor d’aquest productes,
però sense renunciar al rigor i la solvència en els seus continguts”. Aquest diumenge s'oferirà una introducció de la sèrie i l'altre setmana es dedicarà el programa a la DO Penedès.
La resta de programes, per aquest ordre, estaran dedicats a
les do’s Tarragona, Alella, Pla de Bages, Conca de Barberà, Montsant, Priorat, Catalunya,
Costers del Segre, Terra Alta, Empordà i Cava.
En successius capítols, ‘Entre Vinyes’
oferirà reportatges que permetran conèixer els trets que defineixen, tant des
del punt de vista històric, climàtic, orogràfic, geogràfic o humà, les
Denominacions d’Origen catalanes i les raons que expliquen per què es
produeixen uns vins en una determinada zona. A més, el programa mostrarà alguns
dels cellers més destacats de les respectives do’s, els productes que s’hi
elaboren i de la mà dels seus responsables coneixerem les seves característiques,
les històries que hi ha al darrera, els processos d’elaboració, les innovacions
tecnològiques o les respectives singularitats que els caracteritzen. També
oferiran un conjunt d’activitats que es poden realitzar en les D.O. mentre
visitem un celler (passejades a peu, amb bicicleta, a cavall, en carro, amb
segway, tastos a cegues, cates, tractaments de salut, pícnics entre vinyes,
festes,...). Un conjunt de propostes d’oci i de lleure relacionades amb la
cultura del vi on els seus participants seran els seus protagonistes perquè
seran ells els que ens explicaran quines són les seves impressions mentre les
realitzen. El programa, que s’ha presentat avui dimecres, comptarà amb la presència
i l’assessorament de la sumiller barcelonina Meritxell Falgueras, que cada
setmana realitzarà una selecció representativa de vins destacats de cada do per
a comentar els seus trets i característiques principals. A les seves
intervencions, Meritxell Falgueras introduirà el teleespectador en el
coneixement de diferents aspectes del vi i en la seva terminologia per a fer-la
més assequible i comprensible a l’audiència. A cada programa també maridaran un
vi “excel·lent” de la do amb un plat elaborat per un restaurador prestigiós de
la zona que visitaran.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada