Combinant la cultura
cinematogràfica i la vinícola en un entorn immillorable, el Most, Penedès
Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava se celebrarà del 7 al 10 de
novembre a Vilafranca del Penedès i a tota la comarca penedesenca. Erigint-se
com l'únic festival de cinema especialitzat en el món del vi i el cava a
Espanya i com un dels pocs de la seva envergadura a escala europea, el festival
continua apostant per conjugar la cultura del vi i el cava amb la producció
audiovisual de qualitat. Per tal de gaudir d'un esdeveniment cultural festiu i
inoblidable, cada projecció anirà acompanyada de degustacions de vins, caves i
formatges. Enguany, la Selecció Oficial de Collita 2013 recollirà 18 peces
audiovisuals que conformen la millor producció audiovisual internacional
relacionada amb la cultura de la vinya, el vi i el cava que s'hagi realitzat
durant els últims dos anys. Provinents de Catalunya però també de França,
Alemanya, Grècia, Canadà i els Estats Units, les peces es podran visionar
durant els quatre dies del festival a l'Auditori de Vinseum. Entre elles, hi ha
documentals tan destacats com ‘Red Obsession’, que es va presentar a la
Berlinale, narrat amb la veu de l'actor Russel Crowe i amb la factura d'una
producció de Hollywood; ‘Deconstruint el vi català’, una radiografia de l'estat
actual d'una beguda i d'una cultura que va arribar a Catalunya fa 2.700 anys i
que forma part de la identitat d'un poble; ‘Les Cabotines, Le vin féminin’, la
història de dues dones que, trencant tots els estereotips, assoleixen el seu
somni: restaurar un antic celler i elaborar grans vins, i ‘Pelican's Watch’,
una producció grega guardonada amb el Gran Premi del Jurat al Festival
Oenovidéo. Així mateix, es podrà presenciar una sessió amb els millors
audiovisuals promocionals i una amb els millors curtmetratges internacionals de
ficció que tenen una forta vinculació amb l'univers vitivinícola.
El jurat
de la secció Collita 2013 premiarà els millors treballs amb cinc guardons: Gran
Premi del jurat (valorat en 1.000 euros), Premi al millor treball de ficció,
Premi al millor treball documental, Premi Arrels i Premi Projecció
internacional. El lliurament dels premis tindrà lloc el diumenge 10 de
novembre, Dia Europeu de l'Enoturisme, en l'acte de cloenda del festival. L'esperada
pel·lícula ‘Frances Ha’, el primer Gran Reserva confirmat. El festival brinda
alhora pel bon cinema amb la projecció de pel·lícules de grans directors no
estrenades comercialment i emmarcades en la secció Gran Reserva. El primer
títol confirmat és ‘Frances Ha’, l’última joia del cinema independent
nord-americà, encara inèdita al nostre país, que arribarà al Most Festival com
un dels plats forts de la programació. Dirigida i escrita per Noah Bambauch,
està protagonitzada per Greta Gerwig, qui també co-signa el guió. La seva
interpretació ha estat comparada amb la delicadesa emocional de Mia Farrow i
l’espontaneïtat de Diane Keaton, comparacions no casuals si tenim en compte que
Bambauch comença a estar considerat el deixeble més avantatjat de Woody Allen. ‘Frances
Ha’ és pura cinefília. Una posada al dia de nombrosos referents cinematogràfics
embolcallats en l’emergent nova cultura contemporània novaiorquesa.
A banda de les seccions
Collita 2013 i Gran Reserva, el festival de cinema ubicat al Penedès oferirà
també projeccions audiovisuals de curtmetratges, tant per als adults com per
als més petits:
– Mini Most Filmets. Projecció de curtmetratges d'animació infantils fruit de la col·laboració amb el Festival Filmets. La sessió s'acompanyarà d'un tast de most natural. Com a novetat, aquest any s'oferirà un taller per als més menuts basat en la construcció de zoòtrops.
Aquest any, el Most Festival posa especial interès en potenciar les activitats que complementaran les projeccions del festival, per tal d'arribar a públics més heterogenis i diversificar l'oferta cultural:
– Menú Most. Per primer cop, durant els quatre dies del festival, es podrà degustar un menú de festival a quatre restaurants de Vilafranca del Penedès. El Racó de la Calma, El Cigró d'Or, Sharlotte i Cal Ton seran els establiments que oferiran l'àpat cinematogràfic.
– Most a la Carta. Des de mitjans d'octubre, la Taverna de Vinseum oferirà degustacions dels cellers col·laboradors de la tercera edició del festival: Torres, Freixenet, Giró Ribot, Mas Comtal, Can Feixes, Vallformosa, Mas Can Colomé, Mascaró, Vilarnau, Cava Guilera i Oriol Rossell.
– Most&Blogs i Instameet Penedès. Les trobades informals de blocaires que impulsa la Penedesfera tindrà lloc el dissabte 9 de novembre a Vinseum. Com a novetat, hi haurà també una trobada d'instagramers. Els hashtags seran #3InstameetPenedès #Most&Blogs i #Penedesfera.
– Vins de pel·lícula. L'activitat permetrà fer un tast de diversos vins i caves que han aparegut tant en els clàssics del cinema com en les ficcions més recents. Els dinamitzadors de l'exclusiva degustació seran el sommelier Ton Colet i Bernardo Sánchez, autor del llibre El cine del vino.
Partint de dues icones tan populars i representatives com
les crispetes i una copa, el dissenyador gràfic vilafranquí Dani Jané ha volgut
posar de manifest l'estreta relació entre l'univers vínic i cinematogràfic que
subratlla el Most Festival. Jugant de manera intencionada amb els dos elements,
i unint-los, la imatge de la tercera edició del festival crea un nou concepte
que convida al ritual d'anar al cinema i gaudir alhora d'una copa de vi o cava
en un entorn festiu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada