diumenge, 29 de setembre del 2013

La joventut de El Pájaro Rojo


Divendres passat, al nou restaurant que Miquel Sòria ha obert a Vilafranca del Penedès vaig dinar un excel·lent menú degustació de preu ajustadíssim regat amb un vi de mencía jove però interessant, El Pájaro Rojo 2012. És un vi d’anada i tornada, que va evolucionant a la copa, i va desconcertant. Primer apareixen notes de reducció intenses, per anar deixant pas, a mesura que remenes la copa, a fruitetes, notes torradetes i caramel. És un vi rodonet, amb bona concentració i que respira joventut per tot arreu. Potser millor decantar-lo i evitar sorpreses reductives.
El celler que l'elabora, Losada Vinos de Finca, es defineix com “un projecte innovador al Bierzo, el fonament del qual és la viticultura i la interpretació del terrer bercià. Situat a la finca Losada, a mig camí entre Cacabelos i Villafranca, en l'alt de Pieros, el nucli vitícola més tradicional, el seu repte és l'elecció de parcel·les localitzades, en municipis propers a la ubicació de la finca Losada, de sòls argilencs, on la mencía expressa vins equilibrats de profund color i agradable acidesa. Afegeixen que “busquem elaborar sense presses, observant i interpretant la varietat en cadascuna de les parcel·les, seguint una elaboració tradicional i una utilització subtil de la barrica, que doni protagonisme al terrer”. L’enòleg és Amancio Fernández Gómez (París, 1972).
A continuació us adjunto la fitxa de El Pájaro Rojo facilitada per Losada Vinos de Finca.

EL PAJARO ROJO
Fresco y afrutado
Elaborado a partir de la variedad mencía procedente de cepas viejas entre 30 y 40 años, seleccionada de las zonas más frescas, buscando un vino juvenil, afrutado, que muestre la variedad y el terruño en su máxima esencia. Elaboración tradicional resaltando las sensaciones afrutadas y frescas propias del varietal.
Rendimiento: 5.000 kg/ha
CRIANZA Y EMBOTELLADO
Fermentación maloláctica en barrica. Maceración de 7 días, 28º temperatura de fermentación.

Crianza: 4 meses en depósito de acero inoxidable sobre sus lías.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada