Divendres passat, al nou restaurant que
Miquel Sòria ha obert a Vilafranca del Penedès vaig dinar un excel·lent menú
degustació de preu ajustadíssim regat amb un vi de mencía jove però
interessant, El Pájaro Rojo 2012. És un vi d’anada i tornada, que va
evolucionant a la copa, i va desconcertant. Primer apareixen notes de
reducció intenses, per anar deixant pas, a mesura que remenes la copa, a fruitetes,
notes torradetes i caramel. És un vi rodonet, amb bona concentració i que
respira joventut per tot arreu. Potser millor decantar-lo i evitar sorpreses reductives.
El celler que l'elabora, Losada Vinos de
Finca, es defineix com “un projecte innovador al Bierzo, el fonament del qual és
la viticultura i la interpretació del terrer bercià. Situat a la finca Losada,
a mig camí entre Cacabelos i Villafranca, en l'alt de Pieros, el nucli vitícola
més tradicional, el seu repte és l'elecció de parcel·les localitzades, en municipis
propers a la ubicació de la finca Losada, de sòls argilencs, on la mencía
expressa vins equilibrats de profund color i agradable acidesa. Afegeixen que “busquem
elaborar sense presses, observant i interpretant la varietat en cadascuna de
les parcel·les, seguint una elaboració tradicional i una utilització subtil de
la barrica, que doni protagonisme al terrer”. L’enòleg és Amancio Fernández Gómez (París, 1972).
A continuació us adjunto la fitxa de El Pájaro Rojo facilitada per Losada Vinos de Finca.
EL PAJARO ROJO
Fresco
y afrutadoElaborado a partir de la variedad mencía procedente de cepas viejas entre 30 y 40 años, seleccionada de las zonas más frescas, buscando un vino juvenil, afrutado, que muestre la variedad y el terruño en su máxima esencia. Elaboración tradicional resaltando las sensaciones afrutadas y frescas propias del varietal.
Rendimiento: 5.000 kg/ha
CRIANZA Y EMBOTELLADO
Fermentación maloláctica en barrica. Maceración de 7 días, 28º temperatura de fermentación.
Crianza: 4 meses en depósito de acero inoxidable sobre sus lías.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada