dilluns, 16 de setembre del 2013

Alimentària Exhibitions i Grup Gsr signen un acord per reforçar la projecció de Barcelona com a capital gastronòmica internacional durant Alimentària



Alimentària Exhibitions i Grup Gsr han signat un nou acord que “reforçarà la projecció internacional de Barcelona com a capital gastronòmica internacional” durant la propera edició del saló Alimentària (del 31 de març al 3 d'abril de 2014). Gràcies a aquesta col·laboració, la nova àrea d'activitats gastronòmiques ‘The Alimentària Experience’ comptarà amb les figures més rellevants de la cuina espanyola. També es crearan nous projectes i esdeveniments locals al marge de la fira i es realitzaran activitats de promoció gastronòmiques en mercats internacionals prioritaris per a la indústria agroalimentària espanyola. Per a aquesta missió s'uneixen “el bagatge firal i coneixement del sector de l'equip organitzador d'Alimentària i dels seus salons homònims a Brasil, Mèxic DF i Lisboa, i l'experiència en projectes multidisciplinaris vinculats a la promoció gastronòmica del Grup Gsr, empresa dirigida per Roser Torras, una de les persones clau en la revolució de la cuina espanyola iniciada el 1975”. Alimentària Exhibitions i Grup Gsr treballaran també amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Mitjà Natural de la Generalitat de Catalunya i amb l'Ajuntament de Barcelona per engegar aquestes noves activitats.
El director general d'Alimentària Exhibitions, Josep Antoni Valls, ha subratllat "el reforç que suposa aquest acord per impulsar el canal de l'hostaleria i la restauració en Alimentària de la mà d'una companyia capdavantera com Grup Gsr que compta amb tots els avals del sector". Per la seva banda, la directora de Grup Gsr, Roser Torras, ha destacat "la importància de tornar a treballar i col·laborar estretament amb Alimentària, especialment en aquesta nova etapa de creixement nacional i internacional." La col·laboració entre Alimentària Exhibitions i Grup Gsr es remunta a l'any 2004, quan el saló Restaurama d'Alimentària, dedicat a la restauració fora de la llar, va experimentar un creixement significatiu que, des de llavors, ho ha situat com un dels sectors més importants de la fira.Un dels factors clau d'aquest èxit va ser la incorporació d'activitats vinculades a la gastronomia, la màxima expressió de les quals va anar el Congrés Internacional de Gastronomia de Barcelona, BCNVanguardia, un esdeveniment que, gràcies a la secretaria tècnica i conceptualització de Grup Gsr, ha portat a cada edició d'Alimentària les figures més rellevants de la cuina nacional i internacional. El resultat d'aquesta aliança entre la indústria alimentària i la gastronomia ha propiciat un creixement del saló Restaurama del 240% des del seu naixement en 2002. En Alimentària 2014, el conjunt d'activitats gastronòmiques de Restaurama se celebrarà dins del nou espai ‘The Alimentària Experience’, que simultanejarà demostracions culinàries, aules formatives, presentacions de nous productes, tastos i tallers gastronòmics del més alt nivell dissenyats i duts a terme per Grup Gsr.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada