dissabte, 7 de setembre del 2013

Sábrego 2010 versus Gargalo Albariño & Treixadura 2011

Sota la memorable figuera de l’era del final del carrer del Sol de Capçanes acostumo a fer els tastos més entranyables de l’estiu. Són tastos nocturns i aquest any hi han passat elaboradors com Albert Jané (DO Montsant i DOQ Priorat) o bona part de l’equip de Mas Candí (DO Penedès i DO Cava). També hi ha passat el restaurador Jose Gallego (Marejol de Vilanova i la Geltrú), un apassionat dels grans vins gallecs (i de la Coca-Cola!) que va portar un vi a cegues ben difícil de trobar: Sábrego 2010 (DO Monterrei). Sábrego, en gallec, significa sorra gruixuda (sól granític descomposat). El cert és que aquest vi icona (13º) d’un elaborador de referència, José Luis Mateo García (Quinta Da Muradella), parla del seu lloc d’origen de forma singular. En destaco especialment les notes salines i certes amargors combinades amb fruites de pinyol de primavera. És un vi ecològic de Verín (Ourense) original però no espectacular (em refereixo a espectacularitat, no pas a qualitat). Es busca més la personalitat en aquest exercici d'estil més que no pas fer un producte per agradar a tots els consumidors.

En el mateix tast, curiosament, també hi va haver un altre vi de Verín, el rodó Gargalo Albariño & Treixadura 2011 (Gargalo S.L.). És un vi (12,5º) més comercial i a un preu ben competitiu, al voltant dels 10 euros. És un vi amable, amb notes cítriques però també a préssec i poma, i certa untuositat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada