Sota la memorable figuera de l’era del final del
carrer del Sol de Capçanes acostumo a fer els tastos més entranyables de l’estiu.
Són tastos nocturns i aquest any hi han passat elaboradors com Albert Jané (DO
Montsant i DOQ Priorat) o bona part de l’equip de Mas Candí (DO Penedès i DO
Cava). També hi ha passat el restaurador Jose Gallego (Marejol de Vilanova i la Geltrú), un apassionat
dels grans vins gallecs (i de la Coca-Cola!) que va portar un vi a cegues ben
difícil de trobar: Sábrego 2010 (DO Monterrei). Sábrego, en gallec, significa sorra
gruixuda (sól granític descomposat). El cert és que aquest vi icona (13º) d’un
elaborador de referència, José Luis Mateo García (Quinta Da Muradella), parla del seu
lloc d’origen de forma singular. En destaco especialment les notes salines i
certes amargors combinades amb fruites de pinyol de primavera. És un vi ecològic
de Verín (Ourense) original però no espectacular (em refereixo a espectacularitat, no pas a qualitat). Es busca més la personalitat en aquest exercici d'estil més que no pas fer un producte per agradar a tots els consumidors.
En el mateix
tast, curiosament, també hi va haver un altre vi de Verín, el rodó Gargalo
Albariño & Treixadura 2011 (Gargalo S.L.). És un vi (12,5º) més comercial i
a un preu ben competitiu, al voltant dels 10 euros. És un vi amable, amb notes
cítriques però també a préssec i poma, i certa untuositat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada