dimecres, 25 de setembre del 2013

Anna Simon, Reina del Cava, i els germans Roca, confrares d'honor


La 32a edició de la Setmana del Cava ha elegit la popular periodista i presentadora de televisió Anna Simon com a Reina del Cava 2013, que serà proclamada en un acte que es farà el proper dia 5 d’octubre a la plaça de l'Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia. Abans de la coronació, es farà el tradicional pregó d’inici de la festa, que enguany anirà a càrrec del popular humorista Pep Plaza, conegut especialmente per participar en diferents programes com el ‘Polònia’ o el ‘Crackòvia’. L’edició d’enguany de la Setmana del Cava tindrà un marcat to gastronòmic amb la investidura dels germans Joan, Josep i Jordi Roca, directors d’El Celler de Can Roca, nomenat ‘Millor restaurant del món 2013’ per la revista Restaurant. Els germans Roca seran investits Confares d’Honor en la solemne cerimònia d’Investidura Tardoral que se celebrarà a les Caves Freixenet el dilluns 21 d’octubre.
             La 32a edició de la Setmana del Cava s’ha presentat aquest vespre a Barcelona. El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presidit la presentació d’una edició que tindrà lloc del 3 al 27 d’octubre.El conseller ha destacat un cop més la tasca realitzada en tots aquests anys per la Confraria en la difusió de les virtuts del cava i en la millora de la seva imatge. “Des de la seva constitució l’any 1979, la Confraria ha fet possible que amb les seves iniciatives i els seus quasi 1.000 Cavallers Confrares que la Denominació Cava tingués difusió en els àmbits internacionals. “El vostre paper és del tot imprescindible, aporteu un valor afegit a un producte que requereix del suport de tots els agents implicats per seguir obrint-se camí en un mercat tant competitiu com és el vitivinícola. El Departament d’Agricultura no pot arribar a tot arreu. Per això tenim clara la importància de la vostra tasca per al desenvolupament econòmic del sector i també per a la societat en conjunt”, ha afirmat Pelegrí. El conseller ha afegit que “els resultats econòmics del 2012 demostren la potencialitat del sector vitivinícola català. És un sector fort que sap fer front a la crisi. Tenim un producte de gran qualitat i amb molt valor afegit” i que “l’exportació és una de les claus de futur i de creixement d’aquest sector”.
Segons ha informat aquesta nit la Generalitat, “les exportacions de cava produït a Espanya han augmentat durant  l’any 2012  un 6,02% malgrat la crisi econòmica, la qual cosa demostra la fortalesa del sector i la seva capacitat per impulsar les exportacions i fer front així als problemes derivats de la disminució de la demanda interna”. Segons el conseller, “aquesta xifra, en el context actual, té un gran valor”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada