La 32a
edició de la Setmana del Cava ha elegit la popular periodista i presentadora de
televisió Anna Simon com a Reina del Cava 2013, que serà proclamada en un acte
que es farà el proper dia 5 d’octubre a la plaça de l'Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia. Abans de la
coronació, es farà el tradicional pregó d’inici de la festa, que enguany anirà
a càrrec del popular humorista Pep Plaza, conegut especialmente per participar
en diferents programes com el ‘Polònia’ o el ‘Crackòvia’. L’edició
d’enguany de la Setmana del Cava tindrà un marcat to gastronòmic amb la
investidura dels germans Joan, Josep i Jordi Roca, directors d’El Celler de Can
Roca, nomenat ‘Millor restaurant del món 2013’ per la revista Restaurant. Els
germans Roca seran investits Confares d’Honor en la solemne cerimònia
d’Investidura Tardoral que se celebrarà a les Caves Freixenet el dilluns 21
d’octubre.
La 32a edició de la Setmana del Cava s’ha
presentat aquest vespre a Barcelona. El conseller
d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria
Pelegrí, ha presidit la presentació d’una edició que tindrà lloc del 3 al 27
d’octubre.El conseller ha destacat un cop més la tasca realitzada en tots
aquests anys per la Confraria en la difusió de les virtuts del cava i en la
millora de la seva imatge. “Des de la seva constitució l’any 1979, la Confraria
ha fet possible que amb les seves iniciatives i els seus quasi 1.000 Cavallers
Confrares que la Denominació Cava tingués difusió en els àmbits internacionals. “El vostre paper és del tot
imprescindible, aporteu un valor afegit a un producte que requereix del suport
de tots els agents implicats per seguir obrint-se camí en un mercat tant
competitiu com és el vitivinícola. El Departament d’Agricultura no pot arribar
a tot arreu. Per això tenim clara la importància de la vostra tasca per al
desenvolupament econòmic del sector i també per a la societat en conjunt”, ha
afirmat Pelegrí. El conseller ha afegit que “els resultats econòmics del 2012 demostren la
potencialitat del sector vitivinícola català. És un sector fort que sap fer
front a la crisi. Tenim un producte de gran qualitat i amb molt valor afegit” i
que “l’exportació és una de les claus de futur i de creixement d’aquest
sector”.
Segons ha informat aquesta nit la Generalitat, “les exportacions de cava
produït a Espanya han augmentat durant l’any 2012 un 6,02% malgrat
la crisi econòmica, la qual cosa demostra la fortalesa del sector i la seva
capacitat per impulsar les exportacions i fer front així als problemes derivats
de la disminució de la demanda interna”. Segons el conseller, “aquesta xifra,
en el context actual, té un gran valor”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada