dimarts, 17 de setembre de 2013

Confitures de raïm, a Caves Nadal

Una trentena de persones van participar aquest dissabte en el taller per aprendre a elaborar confitures, melmelades i gelees de raïm que va organitzar Caves Nadal amb la col·laboració del Museu de la Confitura de Girona. L’acte forma part del programa d’activitats que organitza cada any Amics de Caves Nadal. El taller va començar a les vinyes de la Finca Nadal de la Boadella on els participants van collir el raïm que posteriorment van utilitzar per elaborar les compotes. Guiats per dues cuineres expertes del Museu de la Confitura, els participants van tenir l’ocasió d’aprendre a elaborar gelea de raïm xarel·lo vermell, gelea de cava Nadal Brut Nature i confitura de raïm moscatell. A part de tastar les diferents compotes acompanyades amb una copa de vi dolç Nadal 1510, tots els participants es van endur una terrina individual amb la confitura i les gelees que van elaborar durant el matí.

D’altra banda, Caves Nadal organitza tot aquest mes i fins a mitjan octubre visites guiades per conèixer de prop les tasques de la verema i el procés de vinificació. La visita inclou un tast de vi o cava i tothom que hi participi rebrà com a obsequi un cistell de raïm acabat de collir de la Finca Nadal de la Boadella. Les visites s’han de concertar directament amb el celler.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada