dimecres, 25 de setembre del 2013

El millor sumiller danès, sorprès en descobrir que el cava és molt més que "un producte de preu baix"


Sauer, agafant una copa de cava de manera inadequada

Jove, emprenedor, autodidacta, inquiet i a la vegada xef són algunes de les peculiaritats que defineixen Rune Sauer, millor sumiller danès. Sauer, que ha trepitjat recentment vinyes i cellers del Penedès, no ha amagat la seva sorpresa en poder descobrir in situ tot el procès d’elaboració del cava, el seu entorn i la seva gent, segons ha informat la patronal Institut del Cava. Rune Sauer ha reconegut: “estic sorprès, havia llegit molt del cava, el coneixia pel que havia pogut trobar a les botigues. He de confessar que tenia la percepció del cava com un producte de preu baix. Després d’aquest viatge organitzat per l’Institut del Cava, tot això ha canviat. Un clima únic, unes varietats de raïm excel·lents i uns professionals apassionats pel que fan m’han fet viure, sentir i descobrir el cava des de dins, des dels seus orígens fins avui ”. Un dels fets que més ha sorprès a Sauer ha estat que “en qualsevol moment s’obre una ampolla de cava”. Sauer ha afegit que “a diferència d’altres indrets, aquí la gent és oberta, agradable, sociable i això fa que estigui disposada a obrir i compartir una copa de cava en qualsevol moment, ocasió, celebració... Per tant, una de les potencialitats importants del cava és que és una beguda social de molta qualitat, i això cal potenciar-ho i promocionar-ho”.
Sauer també ha afegit que “després de les visites que he fet per diferents cellers, he pogut comprovar que el cava no ha de buscar comparacions amb ningú. El cava té una personalitat i un camí propi que el fan diferent. Sou uns privilegiats en tenir aquest producte, ara només cal potenciar la seva difusió i comercialització. Heu de fer arribar el cava arreu del món, que tothom el descobreixi i el conegui com he fet jo aquests dies.” Rune Sauer ha visitat els cellers Castell Sant Antoni, Sumarroca, Freixenet, Recaredo, Marquès de Gelida, Juvé & Camps, Vilarnau, Marquès de Monistrol, Gramona, Emendis i Roger Goulart.
La visita de Rune Sauer forma part d'altres accions de promoció que s’han fet a Dinamarca i que clouran amb la presència del cava a la fira Ekstrabladet, que tindrà lloc el 27 i 28 de setembre a Copenhaguen. Ekstrabladet, diari amb llarga trajectòria i reconeixement consolidat a Dinamarca, cada any organitza l’últim cap de setmana de setembre, la Fira de vins d’Espanya, amb una molt bona presència d’importadors danesos i altres Denominacions d’Origen d’Espanya. També hi organitzaren un Seminari de Caves orientat al consumidor final. Aquesta és la tercera participació de l’Institut del Cava representant cellers amb presència al mercat danès: Mont-Ferrant, Roger Goulart, Freixenet, Gramona, Recaredo, Castell Sant Antoni, Emendis, Juvé & Camps, Marquès de Monistrol, Marquès de Gelida, Vilarnau i Sumarroca. Des de l’Institut del Cava s’ha apostat enguany per Dinamarca començant des del mes de març a organitzar accions amb l’objectiu de “difondre i consolidar la cultura del cava”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada