dimarts, 24 de setembre del 2013

Marcel Gorgori inaugurarà un Cavatast amb horari ampliat i copes inadequades que aposta per "la qualitat"


Els dies 4, 5 i 6 d'octubre Sant Sadurní viurà una nova edició del Cavatast, la XVII mostra de caves i gastronomia de Sant Sadurní d'Anoia que, segons l’Ajuntament sadurninenc, “un any més aposta per la qualitat i la projecció de la fira a l'exterior”.  No obstant això, la fira continuarà oferint copes del tot inadequades. Alguns destacats elaboradors que tornaran a participar en l’edició d’enguany han mostrat la seva contrarietat perquè no han estat consultats sobre la conveniència o no de canviar la copa. A l'acte de presentació del Cavatast, que s'ha fet aquest dilluns al matí al CIC Fassina, hi han pres part el regidor de Turisme i comerç del municipi, Jep Bargalló; la presidenta del Patronat de Turisme i alcaldessa de Sant Sadurní, Susanna Mérida; el director tècnic del Patronat, Joan Capellades i Francesc Rueda en representació del Banc de Sabadell, principal patrocinador de la fira.
El regidor de turisme, Jep Bargalló, després de valorar el Cavatast com una “fira madura i un event únic impulsat des del Patronat amb la col·laboració de molts sectors de la vila”, ha anunciat que enguany l'ambaixador del Cavatast i encarregat d'inaugurar la fira el dia 4 d'octubre serà Marcel Gorgori, periodista de ràdio i televisió especialitzat en divulgació, creador i presentador de programes com 'En Clau de vi’ emès al Canal 33, el qual és “a banda d'un bon comunicador, un gran aliat a la nostra causa”. No obstant això, ha dit el regidor, “els principals ambaixadors del Cavatast són els propis habitants de Sant Sadurní, que s’han fet seva la fira”. Bargalló també ha destacat la voluntat que el Cavatast sigui una fira pels consumidors però també una fira professional i ha explicat que enguany, a banda de totes les activitats que es faran al CIC Fassina, “pal de paller” del Cavatast, els elaboradors han programat activitats als propis cellers, la qual cosa suposa una gran oportunitat de negoci pel municipi: “El nostre és un municipi obert, acollidor, agradable, la gent ha de marxar amb ganes de repetir Sant Sadurní. Tenim tots els actius consensuats, estem en una bona línia que dóna ales a tot aquest procés”. Per la seva banda, la presidenta del Patronat de Turisme i alcaldessa de la vila, Susanna Mérida, ha agraït la tasca de totes les regidories de l’Ajuntament que col·laboren en l’organització del Cavatast, així com l’esforç dels expositors que hi participen i dels patrocinadors que hi donen suport, especialment el Banc de Sabadell, que pren el relleu de la desapareguda Caixa Penedès.  Mérida ha dit que des de l’Ajuntament es fa un gran esforç per tirar endavant el Cavatast, que compta amb una partida de 195.000 euros sense IVA, però que són uns diners que tenen un important retorn per la vila: “Un dels principals eixos que ens vam marcar el nou govern va ser la promoció econòmica, que va de la mà del turisme. El Cavatast fa 17 anys que funciona i és un exemple de la necessària col·laboració público-privada que permetrà crear les bases d’una promoció turística com cal”. L’alcaldessa també ha manifestat la voluntat que la fira sigui un referent de qualitat: “No volem valorar l’èxit només per quantitat de tiquets i visitants, sinó per la qualitat i el retorn de tota aquesta posada en escena”.
La Fira, que enguany amplia horaris al vespre i no tancarà els migdies, per tal d’oferir més temps per maridar cava i gastronomia, tindrà una nova eina de projecció a l’exterior. Es tracta d’una aplicació per smartphones IOS i Android, creada per Appàtics, que permetrà millorar l’experiència dels usuaris de la fira, una nova oportunitat de promoció per part dels expositors i una més àmplia projecció exterior. L’aplicació, que compta també amb un web complementari, es pot descarregar des d’avui mateix. En la mateixa línia, s’ha treballat per potenciar l’anglès en tots els elements del Cavatast, atès que es percep que cada cop són més els visitants que provenen de fora de l’estat espanyol. El Cavatast 2013 comptarà amb un total de 35 cellers i caves i 10 empresaris de gastronomia que, com ha dit Bargalló: “Són el complement perfecte del cava, entenent que el cava pertany a la gastronomia”. Els tiquets tindran el mateix preu que l’any passat i es mantenen els canvis introduïts en les darreres ocasions, en què un producte es pot vincular a més d’un tiquet per tal de poder oferir cava i gastronomia de més qualitat, tal i com ha explicat el director tècnic del Patronat, Joan Capellades, que valora molt positivament el funcionament del Cavatast 2012. Els tiquets, a banda de a la mateixa fira, es poden comprar a partir de dimarts 24 de setembre a La Fassina.
El CIC Fassina es consolida com a punt de referència de la fira, obrirà matí i tarda i té activitats programades durant tot el dia, a banda de la pròpia visita a l‘espai museístic del Centre d’Interpretació del Cava. Enguany, com a novetat, les persones que comprin tiquets al Cavatast tindran un descompte en el preu de l’entrada. L’oferta d’activitats inclou el Trenet del Cavatast, una manera agradable i distreta de conèixer la fira, així com La Botiga del Cavatast, on es podrà adquirir tots es caves exposats. També es podrà fer la Ruta Teatralitzada 'Un viatge als inicis del cava'  i moltes altres activitats. Des del Patronat de Turisme també s'ha volgut destacar la col·laboració amb el Consorci de Promoció Turística de l'Alt Penedès ja que es vol que la fira tingui repercussió de visitants i econòmica a tota la comarca. Per això, Enoturisme Penedès  ofereix un ampli programa de visites i activitats a caves i cellers del Penedès durant el cap de setmana amb l'objectiu de "reforçar el lligam amb el territori”, ha dit Jep Bargalló.


HORARIS
Divendres 4 d’octubre: de 19 a 22 h
Dissabte 5 d’octubre: d'11 a 23 h
Diumenge 6 d’octubre: d’11 a 21 h
Inauguració, divendres 4 d'octubre, a les 18 h. Amb la participació del Sr. Marcel Gorgori i Argemí.

PREUS TIQUETS
Cava i copa (quatre tiquets + copa) 6,00 €
Cava (quatre tiquets) 5,00 €
Gastronomia (quatre tiquets) 6,00 €

Activitat de tast a La Fassina (un tiquet) 7,00 €

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada