Els dies 4, 5 i 6 d'octubre Sant Sadurní viurà una nova edició del
Cavatast, la XVII mostra de caves i gastronomia de Sant Sadurní d'Anoia que,
segons l’Ajuntament sadurninenc, “un any més aposta per la qualitat i la
projecció de la fira a l'exterior”. No obstant això, la fira continuarà oferint copes del
tot inadequades. Alguns destacats elaboradors que tornaran a participar en l’edició
d’enguany han mostrat la seva contrarietat perquè no han estat consultats sobre
la conveniència o no de canviar la copa. A l'acte de presentació
del Cavatast, que s'ha fet aquest dilluns al matí al CIC Fassina, hi han pres
part el regidor de Turisme i comerç del municipi, Jep Bargalló; la presidenta
del Patronat de Turisme i alcaldessa de Sant Sadurní, Susanna Mérida; el
director tècnic del Patronat, Joan Capellades i Francesc Rueda en representació
del Banc de Sabadell, principal patrocinador de la fira.
El regidor de turisme, Jep Bargalló, després de valorar
el Cavatast com una “fira madura i un event únic impulsat des
del Patronat amb la col·laboració de molts sectors de la vila”, ha
anunciat que enguany l'ambaixador del Cavatast i encarregat d'inaugurar la fira
el dia 4 d'octubre serà Marcel Gorgori, periodista de ràdio i televisió
especialitzat en divulgació, creador i presentador de programes com 'En Clau de
vi’ emès al Canal 33, el qual és “a
banda d'un bon comunicador, un gran aliat a la nostra causa”. No
obstant això, ha dit el regidor, “els
principals ambaixadors del Cavatast són els propis habitants de Sant Sadurní,
que s’han fet seva la fira”. Bargalló també ha destacat la voluntat que el Cavatast
sigui una fira pels consumidors però també una fira professional i ha explicat
que enguany, a banda de totes les activitats que es faran al CIC Fassina, “pal de paller” del
Cavatast, els elaboradors han programat activitats als propis cellers, la qual
cosa suposa una gran oportunitat de negoci pel municipi: “El nostre és un municipi obert, acollidor,
agradable, la gent ha de marxar amb ganes de repetir Sant Sadurní. Tenim tots
els actius consensuats, estem en una bona línia que dóna ales a tot aquest
procés”. Per la seva banda, la presidenta del Patronat de Turisme i alcaldessa de la
vila, Susanna Mérida, ha agraït la tasca de totes les regidories de
l’Ajuntament que col·laboren en l’organització del Cavatast, així com l’esforç
dels expositors que hi participen i dels patrocinadors que hi donen suport,
especialment el Banc de Sabadell, que pren el relleu de la desapareguda Caixa
Penedès. Mérida ha dit que des de l’Ajuntament es fa un gran esforç per tirar
endavant el Cavatast, que compta amb una partida de 195.000 euros sense IVA,
però que són uns diners que tenen un important retorn per la vila: “Un dels principals eixos que ens vam marcar
el nou govern va ser la promoció econòmica, que va de la mà del turisme. El
Cavatast fa 17 anys que funciona i és un exemple de la necessària col·laboració
público-privada que permetrà crear les bases d’una promoció turística com cal”.
L’alcaldessa també ha manifestat la voluntat que la fira
sigui un referent de qualitat: “No
volem valorar l’èxit només per quantitat de tiquets i visitants, sinó per la
qualitat i el retorn de tota aquesta posada en escena”.
La Fira, que enguany amplia horaris al vespre i no
tancarà els migdies, per tal d’oferir més temps per maridar cava i gastronomia,
tindrà una nova eina de projecció a l’exterior. Es tracta d’una aplicació per
smartphones IOS i Android, creada per Appàtics, que permetrà millorar
l’experiència dels usuaris de la fira, una nova oportunitat de promoció per
part dels expositors i una més àmplia projecció exterior. L’aplicació, que
compta també amb un web complementari, es pot descarregar des d’avui mateix.
En la mateixa línia, s’ha treballat per potenciar
l’anglès en tots els elements del Cavatast, atès que es percep que cada cop són
més els visitants que provenen de fora de l’estat espanyol.
El Cavatast 2013 comptarà amb un total de 35 cellers i
caves i 10 empresaris de gastronomia que, com ha dit Bargalló: “Són el complement perfecte del cava,
entenent que el cava pertany a la gastronomia”. Els tiquets tindran el
mateix preu que l’any passat i es mantenen els canvis introduïts en les
darreres ocasions, en què un producte es pot vincular a més d’un tiquet per tal
de poder oferir cava i gastronomia de més qualitat, tal i com ha explicat el
director tècnic del Patronat, Joan Capellades, que valora molt positivament el
funcionament del Cavatast 2012. Els tiquets, a banda de a la mateixa fira, es
poden comprar a partir de dimarts 24 de setembre a La Fassina.
El CIC Fassina es consolida com a punt de referència de
la fira, obrirà matí i tarda i té activitats programades durant tot el dia, a
banda de la pròpia visita a l‘espai museístic del Centre d’Interpretació del
Cava. Enguany, com a novetat, les persones que comprin tiquets al Cavatast
tindran un descompte en el preu de l’entrada.
L’oferta d’activitats inclou el Trenet del Cavatast, una
manera agradable i distreta de conèixer la fira, així com La Botiga del
Cavatast, on es podrà adquirir tots es caves exposats. També es podrà fer la
Ruta Teatralitzada 'Un viatge als inicis del cava' i
moltes altres activitats. Des del Patronat de Turisme també s'ha volgut destacar la
col·laboració amb el Consorci de Promoció Turística de l'Alt Penedès, ja
que es vol que la fira tingui repercussió de visitants i econòmica a tota la
comarca. Per això, Enoturisme Penedès ofereix
un ampli programa de visites i activitats a caves i cellers del Penedès durant
el cap de setmana amb l'objectiu de "reforçar el
lligam amb el territori”, ha dit Jep Bargalló.
HORARIS
Divendres 4 d’octubre: de 19 a 22 h
Dissabte 5 d’octubre: d'11 a 23 h
Diumenge 6 d’octubre: d’11 a 21 h
Inauguració, divendres 4 d'octubre, a les 18 h. Amb la participació del Sr. Marcel Gorgori i Argemí.
PREUS TIQUETS
Cava i copa (quatre tiquets + copa) 6,00 €
Cava (quatre tiquets) 5,00 €
Gastronomia (quatre tiquets) 6,00 €
Activitat de tast a La Fassina (un tiquet) 7,00 €
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada