dijous, 26 de setembre del 2013

Destacats guardons internacionals per al Gran Claustre Brut Nature 08, el Finca Malaveïna 09 i el 5 Finques 08





El Gran Claustre Brut Nature 2008 (Grup Perelada) ha estat nomenat millor cava de l’any a la XIII edició del concurs internacional de vins Mundus Vini, celebrada entre la darrera setmana d’agost i la primera de setembre a la ciutat alemanya de Neustadt an der Weinstraße, un dels centres neuràlgics de la viticultura europea. A més d’aquest premi especial, Castell Peralada ha rebut també tres Medalles d’Or per als vins Finca Malaveïna 2009, 5 Finques 2008 i el mateix cava Gran Claustre Brut Nature 2008. D’aquesta manera, el celler empordanès ha aconseguit el millor resultat de la seva història a Mundus Vini, reconegut per la OIV (Organisation Internationale de la Vigne et du Vin), és un dels certamens més rellevants d’Europa. Enguany ha tornat a batre el seu propi rècord de participació, amb 6.212 vins procedents de 45 països en competició. El Gran Claustre Brut Nature 2008 és un cava elaborat amb un cupatge de pinot noir, chardonnay i parellada envellit durant quinze mesos en ampolla, abans del degollament. Segons el celler, “presenta un color groc palla pàl·lid, amb lleugeres tonalitats verdoses. Límpid i brillant. Ofereix un despreniment continu de fines bombolles, amb formació de corona. La seva aroma neta de fruits madurs presenta tons de criança. En boca és lleugerament afruitat, sec i suau, amb un bon equilibri. Ampli i llarg”.
Per la seva part, el Castell Peralada Finca Malaveïna 2009 es confirma amb aquesta nova Medalla d’Or com una anyada d’èxito. Aquest és el seu tercer premi important, després d’obtenir la nota més alta a la darrera edició del Concurs Internacional de Vins Bacchus i aconseguir una altra Medalla d’Or a les Sélections Mondiales des Vins de Canadà.  Finca Malaveïna 2009 és un cupatge de merlot, cabernet sauvignon, syrah i garnatxa negra envellit durant 16 mesos dins barriques de roure francès. El resultat és un vi de color vermell cirera intens. Segons el celler, “la seva aroma profunda, de fruits vermells, té un fons de notes especiades. En boca és rodó, carnós i estructurat. L’acidesa és molt fresca i els tanins són molt madurs. Té un excel·lent equilibri, amb un bon pas de boca i llarg postgust. És un vi amb una marcada personalitat de la finca de la qual prové i té un gran potencial d’envelliment”. L’anyada 2009 es troba disponible no només en format estàndar de 75 cl sino també en ampolles màgnum (150 cl) i jeroboam (300 cl).
Per últim, 5 Finques 2008, que va aconseguir ja una Medalla d’Or al Concurs Internacional de Vins Bacchus celebrat fa uns mesos a Madrid, és un cupatge de Garnatxa negra, Syrah, Merlot i Cabernet Sauvignon seleccionat entre les cinc vinyes que Castell Peralada té a l’Empordà i envellit durant 21 mesos dins barriques bordeleses, 50% de roure americà de tipus fi i 50% de roure francès Allier. Presenta, segons el celler, “un color vermell cirera intens i una aroma envolupant, amb records de fruita madura, notes balsàmiques i un fons torrefacte. En boca és ampli, estructurat i equilibrat. Els tanins són rodons i polits, i l’acidesa li confereix molta frescor. És un vi amb molta personalitat i un llarg postgust”. L’anyada 2008 de 5 Finques es comercialitza en format estàndar de 75 cl i màgnum de 150 cl.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada