El celler Vinya els Vilars d’Arbeca va posar el
punt de partida a la seva temporada de verema el passat dilluns 9 de setembre, començant
amb la recol·leció del seu Merlot, segons s’ha informat des del Consell
Regulador de la DO Costers del Segre. Rosa Zarza, enòloga d’aquest celler inclòs
a la DO Costers del Segre, augura una bona collita “amb un merlot ben
equilibrat, amb un grau d’alcohol probable no molt elevat i una acidesa que
donarà com a resultat un vi de llarga vida”. Les darreres pluges han contribuït
de manera positiva a aconseguir “aquest bon equilibri, així com un raïm força
sa, circumstàncies que fan preveure una bona campanya”. En aquest sentit, es destaca
que enguany les condicions climatològiques -temperatura i pluviometria- pel que
fa al creixement i maduració dels carrolls han estat més favorables que l’any
passat. Aquesta setmana han
començat a collir la varietat syrah, la segona de les varietats de raïm
plantades per aquest celler. El merlot i el syrah són les dos varietals
utilitzades pel celler Vinya els Vilars d’Arbeca en la elaboració dels seus
vins (Vilars Roble, Vilars, Leix, Gerard i Tallat de Lluna).
La
collita d’enguany arriba a les dates de verema habituals per aquest celler
ubicat a la subzona de les Garrigues, a diferència de l’any passat que, degut a
les adverses condicions climatològiques de l’estiu per al creixement del raïm,
es va avançar al mes d’agost. En aquest sentit, es destaca que enguany el
rendiment per quilògram de raïm serà molt més bo que el 2012, així com la
qualitat del producte recol·lectat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada