Els cellers de les
quatres comarques del territori de la DO Tarragona (el Tarragonès, el Baix
Camp, l'Alt Camp i la Ribera d'Ebre) ja es troben en plena campanya de la
verema 2013 amb unes bones perspectives, tant per la qualitat del raïm com per
la producció, que s'espera que pot ser un 20% superior a la de l'any passat,
segons el president del Consell Regulador de la DO Tarragona, Josep Lluís
Grogués. Com cada any, els primer raïm que va entrar el celler va ser el
chardonnay a finals d'agost i aquesta setmana ja es pot assegurar que tots els
cellers adscrits a aquesta denominació d'origen ja es troben treballant al 100%
per collir un raïm de molt bona qualitat, especialment les varietats blanques,
el macabeu, la parellada i el xarel·lo. La incerta climatologia de les darreres
setmanes havia fet patir una mica als viticultors per possibles afectacions en
el fruit, encara que finalment la pluja que ha caigut no ha afectat la qualitat
del raïm, que és bona.
La
verema 2013 a la DO Tarragona s'allargarà fins a finals d'octubre, quan està
previst que entrin als cellers les darreres varietats de raïm negre, que sempre
són els que tenen una maduració més tardana. A partir d'aquest moment, els
cellers s'hauran d'encarregar d'elaborar el vi de la collita d'enguany que
sortirà al mercat a finals de novembre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada