diumenge, 15 de setembre del 2013

Mont Marçal hi posa 'els cinc sentits'


Xavier Barcala, Blanca Sancho i José Moreno

El grup Carla Cruells. Foto: Xavier Barcala

José Moreno explica la sedimentació dels llevats.  Foto: Xavier Barcala

A la planta embotelladora, amb l'enòleg.  Foto: Xavier Barcala

Mont Marçal va estrenar ahir al vespre Les ‘Vetllades amb els 5 sentits’, una iniciativa amb la qual s’inicien en el negoci enoturístic. Mig centenar de persones van poder descobrir les entranyes del celler i les seves caves, recorrent els períodes històrics d’expansió d’aquesta companyía familiar, de la mà del seu enòleg, José Moreno; la seva propietària, Blanca Sancho, i el director comercial, Martí Escofet. Després del recorregut pels “racons més insòlits i tots els secrets de l’elaboració dels seus caves i vins”, es van poder tastar de forma comentada els millors caves de Mont Marçal (em va sorprendre moltíssim l’elegància i frescor de l’Extremarium i sobretot de l’Aureum, tot i la criança parcial en fusta del seu chardonnay i els seus 43 mesos de criança amb les seves mares). El punt i final va ser un concert de jazz als jardins de Mont Marçal, regat amb el cava Extremarium i a càrrec del grup Carla Cruells Jazznova Project (realment són molt bons tot i la seva joventut). Es tracta d’un quartet que interpreta jazz, bossa nova, swing i estàndards de jazz amb gran simpatia i sensibilitat.
“Tastar, mirar, tocar, escoltar, olorar...” Així és com Mont Marçal ha presentat la seva primera activitat enoturística, “una experiència única, plena de matisos sensorials, entre vinyes centenàries i el silenci i la foscor de les sales de criança”. Es tracta d’un cicle de concerts que tenen lloc al propi celler, situat a Castellví de la Marca (Alt Penedès). Mont Marçal ha volgut agrupar en unes vetllades multisensorials “tota la màgia de la música i l’impecable gust, olor i color dels seus millors productes. Una manera de tornar als orígens del celler, ja que van ser fundats l’any 1975 per Manuel Sancho que, després de tota una vida dedicat al món de la música, va voler orientar la seva activitat cap a un nou art, el del món del vi i del cava”.  
El cicle de concerts amb visites a les caves i tastos continuarà els dies 28 de setembre, 12 octubre, 9 novembre i 14 de desembre  El preu entrada és de 15 € per persona. Per a més informació i venda d'entrades: 620 879 263 / xbarcala@mont-marcal.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada