dijous, 26 de setembre del 2013

Pelegrí reclama a Cañete que sectors estratègics per a l'economia agrària catalana com la fruita, l'hortalissa i la vinya no quedin exclosos dels ajuts directes de la PAC



El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, juntament amb el ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha inaugurat avui, a Lleida, la 59a Fira Sant Miquel i 28è Saló Eurofruit, punt de trobada de les principals empreses del sector agroindustrial, que aquest any comptarà amb 350 expositors que ocuparan una superfície neta de 23.000 m2. A més a més, aquest any es renova l’Eurofruit, que es converteix en el saló professional de proveïdors de la indústria fructícola, gràcies a la col·laboració publicoprivada entre Fira de Lleida  i Afrucat. Durant la inauguració, el conseller ha aprofitat per reclamar al ministre que s'incloguessin les hectàrees de fruites, hortalisses i vinya a les ajudes directes del primer pilar de la nova PAC (Política Agrària Comuna): “Em permeto insistir-hi en aquest acte, i a Lleida, perquè per part del Ministeri es reconsideri aquesta qüestió: per ser necessari, per ser convenient i per ser just. Et demano, per tant, que s'acceptin les nostres al·legacions i es reconsideri l'exclusió d'aquestes hectàrees, tan importants per a la nostra economia agrària.”
Pelegrí ha volgut remarcar “l’esforç i la ferma voluntat de produir des de la màxima qualitat, per ser més competitius en el nostre mercat interior i en la nostra voluntat d'internacionalització. Aquesta seria, sens dubte, una gran ajuda per al sector, que considero necessària i justa. Com necessària i justa considero que és una bona assignació dels fons. Volem evitar que es repeteixi una distribució que ha perjudicat els agricultors i ramaders de Catalunya com ha passat en el període 2007-13 amb el PDR (que va significar una pèrdua de fons del 31% del FEADER)”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada