La verema a la DO Conca de Barberà es troba als inicis de la
campanya amb "un augment de la producció i amb una gran qualitat del raïm". La
verema d’aquest any a la DO Conca de Barberà es preveu bona des del punt de
vista de la quantitat i de la qualitat, segons s’ha informat avui des del
Consell Regulador. Els dos últims anys s’havia avançat la data d’inici de la
verema i aquest any ha tornat a dates normals per la zona i la climatologia. La
varietat chardonnay es va començar a veremar a finals d’agost i la resta de
varietats es comencen a collir aquesta setmana.
La campanya 2013 s’ha caracteritzat per
una pluviometria mitjana bastant elevada, iniciant un seguit de pluges des de l’octubre
del 2012, que van ajudar a entrar en període de repòs vegetatiu amb reserves a
les vinyes després de la verema. Aquest any s’espera major collita, al voltant
dels 30 milions de quilos. En general ha estat un any plujós sobretot a l’hivern
i la primavera d’aquí que hi hagi un augment de la quantitat de quilos. I com
que l’estiu no ha estat massa calorós aquesta quantitat de quilos que té el cep
i la maduració lenta provoca que no acabi de pujar el grau del raïm, per aquest
motiu la verema ha tornat a dates normals del territori. Ara bé des del Consell Regulador es vol
ressaltar la gran qualitat del raïm, ja que per contra, un dels avantatges de
la falta de pluges, el període estival, és l’escassetat de fongs que poden
danyar el raïm. D’aquesta manera es garanteix una matèria prima de qualitat
molt bona. En aquest apartat qualitatiu destaca, en general, un bon estat de
les vinyes i del raïm tot i que s’ha detectat míldiu en algunes fulles
terminals del cep, però gràcies a les feines de prevenció dutes a termes des de
l’ADV (Agrupació de Defensa Vegetal) es podrà obtenir una verema sana. Finalment,
cap a mitjans d’octubre es veremaran les varietats tradicionals com la trepat i
la parellada per finalitzar aquesta campanya 2013.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada