El director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi
(Incavi), Jordi Bort, ha explicat aquest dimarts que el 66% del vi que se
serveix en els restaurants catalans s'ha elaborat fora de Catalunya, segons
dades de desembre de 2012. Segons un despatx de l’agència Europa Press: "No
són les xifres esperades per a un país vitivinícola, però s'aprecia un canvi de
tendència", ha explicat Bort en roda de premsa durant la presentació de la
XXXIII Mostra de Vins i Caves de Catalunya. Segons ha assegurat, a la fi de 2011
aquesta xifra era del 75% -tres de cada quatre-, per la qual cosa ha confiat
que la tendència a l'alça del consum autòcton es consolidi en 2013 i deixi el
consum de vi de fora de Catalunya entre el 60%. Per a Bort, el lògic "en
un país amb dotze denominacions d'origen" seria que el percentatge de vi
forà no superés el 35%, i s'ha mostrat esperançat que campanyes de promoció com
la presentada aquest dimarts contribueixin a això. Quant a les exportacions de
vins i caves a la resta d'Espanya, Bort ha assegurat que cap dels grans
productors ha notat un descens com a conseqüència d'un possible boicot pel
debat independentista.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada