dijous, 19 de setembre de 2013

El 66% del vi que se serveix en els restaurants catalans s'elabora fora de Catalunya


El director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), Jordi Bort, ha explicat aquest dimarts que el 66% del vi que se serveix en els restaurants catalans s'ha elaborat fora de Catalunya, segons dades de desembre de 2012. Segons un despatx de l’agència Europa Press: "No són les xifres esperades per a un país vitivinícola, però s'aprecia un canvi de tendència", ha explicat Bort en roda de premsa durant la presentació de la XXXIII Mostra de Vins i Caves de Catalunya. Segons ha assegurat, a la fi de 2011 aquesta xifra era del 75% -tres de cada quatre-, per la qual cosa ha confiat que la tendència a l'alça del consum autòcton es consolidi en 2013 i deixi el consum de vi de fora de Catalunya entre el 60%. Per a Bort, el lògic "en un país amb dotze denominacions d'origen" seria que el percentatge de vi forà no superés el 35%, i s'ha mostrat esperançat que campanyes de promoció com la presentada aquest dimarts contribueixin a això. Quant a les exportacions de vins i caves a la resta d'Espanya, Bort ha assegurat que cap dels grans productors ha notat un descens com a conseqüència d'un possible boicot pel debat independentista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada