dilluns, 23 de setembre del 2013

Or a Mundus Vini per al Garnacha 2011 de Mont Marçal


El Garnacha 2011 de Mont Marçal s’ha endut una medalla d’or del concurs Mundus Vini, un certamen fet a Alemanya per a vins de totes les regions vinícoles del planeta. Aquest vi, emparat per la DO Catalunya, s’ofereix a un PVP de 6,5 euros. A continiació adjunto la fitxa d’aquest celler de Sant Marçal dirigit per Blanca Sancho (Alt Penedès):

GARNATXA

Denominació d'Origen: Catalunya
Varietat de raïm: Garnatxa
Grau alcohòlic: 14.5° (%vol)
Acidesa total (a.t): 5 g/l
Sucres residuals: <2.5 g/l

NOTA DE TAST

Color: Vermell cirera intens i brillant de capa mitjana-alta.
Nas: D'intensitat mitjana, notes torrades i de tabac, fruita negra licorosa, figues seques i un toc balsàmic i mineral.
Boca: Entrada sedosa, tanins marcats, dolços i carnosos. Un vi corpulent d'alta estructura i llarg recorregut amb un final afruitat i agradable.

ELABORACIÓ
El moment de la verema de la Garnatxa es decideix en base a la maduració fenòlica. Aquesta es duu a terme manualment, es desgrana el raïm i se li practica una suau trepitjada. Es refreda fins als 18ºC per entrar-lo al tanc de fermentació i, una vegada encubat, s'arriba a una temperatura màxima de 24ºC. Se li practiquen remuntats diaris i la macro oxigenació per tal d'extreure-li el color. Un cop s'obté el color desitjat, es descuba i premsa en premsa estanca per evitar l'oxidació, fermentació malolàctica, clarificació, estabilització i filtració del vi per portar-lo a les nostres línies d'embotellat.

GASTRONOMIA I RECOMANACIONS
Indicat per plats a base de carn com graellades, rostits, guisats, etc. Marida molt bé amb formatges i embotits curats, carns i peixos fumats. Es recomana servir a 18ºC. Per mantenir aquest vi en condicions idònies s'ha de guardar en un lloc sec a una temperatura d'entre 15-18ºC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada