dilluns, 9 de setembre de 2013

El Ministeri lloa la impòrtància que té per a les vinyes el sistema de limitació de la producció de la nova PAC


La secretària general d'Agricultura i Alimentació del Ministeri, Isabel García Tejerina, ha destacat la importància que per al vinyer té el nou sistema de limitació de la producció basat en autoritzacions, en el marc de la nova PAC, que entrarà en vigor l'any 2016 i estarà vigent fins al 2030. Segons va informar divendres passat el Ministeri, és “un sistema que permetrà incrementar la superfície de vinyer fins a un 1 per cent anual com a màxim, podent els estats membres fixar un límit inferior. Aquest és “un assoliment”, ha assenyalat Garcia Tejerina, aconseguit en les negociacions mantingudes, que han permès modificar la situació inicialment prevista de liberalització absoluta de plantacions a partir de l'any 2015. Així ho ha explicat durant la celebració de la 60 edició de les Festes del Vi de Valdepeñas. García Tejerina ha abordat en aquest marc, els assoliments aconseguits en les negociacions de la nova Política Agrària Comuna, referent als pagaments directes i a la OCM única, “que marcaran el futur del vinyer”. En aquest sentit ha incidit en la repercussió de l'establiment d'un règim de pagament bàsic, amb un model de regionalització, que evitarà les transferències d'ajudes entre agricultors i territoris. També ha ressaltat els resultats aconseguits en relació amb el ‘greening’, que permetrà que els cultius permanents, com el vinyer, compleixin automàticament el pagament verd, i que el pagament es pugui calcular a nivell individual. Un aspecte, ha assenyalat “que és fonamental per al vinyer”.
No menys importància li va donar García Tejerina al Programa de Suport al Sector Vitivinícola, que Espanya va presentar el passat mes de febrer per al període 2014 – 2020, amb una dotació prevista de 353 milions d'euros a l'any. “Aquest programa inclou, per a l'any que ve, la continuïtat de la mesura de suport al règim de pagament únic”, ha aclarit la Secretària General, recordant que, en els últims quatre anys, els fons transferits anualment al règim de pagament únic han estat 142,7 milions d'euros, quantitat que, en l'acord de la Conferència Sectorial amb les Comunitats Autònomes del passat mes de juliol, es va convenir incorporar deforma definitiva al règim de pagaments directes. “Tot això evitarà que el vi es deslocalitzi del territori, i permetrà que les zones tradicionalment productores com Valdepeñas, continuïn amb el seu laboriós treball d'extreure el millor d'aquesta terra” ha apuntat García Tejerina.
En aquesta edició de les Festes del Vi, la Secretària General ha rebut el nomenament de ‘Veremadora de l'any’, atorgat per la Denominació d'Origen Protegida Valdepeñas. “Un títol, ha assegurat, que des d'avui portaré amb el mateix orgull amb el qual Valdepeñas produeix, cria i etiqueta els seus vins”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada