Les previsions apunten que la
verema a la DO Montsant, que ja s’ha iniciat, serà d’una “magnífica qualitat”,
segons ha informat avui el Consell Regulador.
L’hivern fred i poc plujós va incidir en què la brotació fos més tardana
de l’habitual, tot i que els sarments ja deixaven veure una producció equilibrada
de raïm. Les precipitacions de la primavera van contribuir al bon creixement de
les estructures vegetals i un estiu sec, sense ser excessivament calorós, ha
permès que els fruits no siguin molt grans i que la seva maduració hagi
evolucionat correctament. La collita de raïm a la DO Montsant s'estendrà
fins a entrat el mes de novembre, quan s’acabaran de veremar les vinyes
ubicades en les zones més tardanes. De moment, la verema s’ha iniciat amb
varietats primerenques i en les zones on aquestes maduren més aviat.
Es recorda
des del Consell Regulador que a la DO Montsant, en la que les condicions
climàtiques i orogràfiques són diverses, “s’està molt a sobre de cada vinya i
es determina minuciosament el moment òptim de recol·lecció del fruit per tal de
poder elaborar vins de gran qualitat”.
La
producció de la DO Montsant, que compta amb unes 1.800 hectàrees, oscil·la
entre els 7 i els 9 milions de quilograms, dels quals el 95% corresponen a
varietats negres. La garnatxa i la carinyena en són les més representatives i
suposen 2/3 parts d’aquestes varietats. Ull de llebre, cabernet, merlot, syrah,
monestrell i picapoll n’acaben de completar el total. Pel que fa a les
varietats blanques, el 5% de la producció, gairebé totes corresponen a garnatxa
blanca i macabeu. Tot i que també s’hi cultiven varietats com el pansal, el
chardonnay o la parellada, la seva presència és testimonial.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada