En termes generals, el Celler Bàrbara Forés preveu que la verema 2013 "serà una bona anyada per negres i una molt bona anyada per blanc i rosat". L’element més evident a comentar respecte la verema del 2013 és que aquesta va clarament endarrerida respecte anys anteriors, degut a les condicions climatològiques. S’espera que el Celler Bàrbara Forés comenci la feina aquest. Actualment la Terra Alta està gaudint de temperatures moderades i un bon intercanvi tèrmic. Això fa preveure una maduració lenta i distesa.
En el cas concret
de la garnatxa blanca – que Bàrbara
Forés cualifica com “la joia de la corona de la Terra Alta” – es pot afirmar
que “de moment està madurant molt bé i es podrà collir al moment òptim de
maduració”. Pel que fa a les varietats negres “encara és aviat per aventurar-se
a donar pistes gaire concretes. La maduració dependrà molt del temps que es
produeixi entre els mesos de setembre i octubre. Si durant les properes
setmanes el número d’hores d’insolació és elevat, la maduració serà plena i
completa en negres, sobretot si parlem de la garnatxa negra, que parteix de
ceps amb pocs raïms i petits”. El morenillo – “la prometedora varietat
autòctona recentment recuperada a la Terra Alta”, afirmen des de Bàrbara Forés-
sol ser bastant tardà. “Ha quallat molt bé i encara s’hi veu un verolat
uniforme. De moment només podem dir que ja s’hi ha passat dos cops per aclarir
la vinya i que de moment no s’ha expressat del tot”. A la carinyena, s’afegeix,
li costarà més madurar, tot i que s’espera que el bon temps acompanyi. Incidint
amb el syrah, aquest any, segons Bàrbara Forés, pot arribar a ser molt bo, ja
que la varietat d’origen francès no ha patit gens de sequera enguany i la
maduració està sent progressivament correcta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada