dimarts, 10 de setembre de 2013

Bàrbara Forés preveu que la verema serà bona per a negres i molt bona per a blancs i rosats



En termes generals, el Celler Bàrbara Forés preveu que la verema 2013 "serà una bona anyada per negres i una molt bona anyada per blanc i rosat". L’element més evident a comentar respecte la verema del 2013 és que aquesta va clarament endarrerida respecte anys anteriors, degut a les condicions climatològiques. S’espera que el Celler Bàrbara Forés comenci la feina aquest. Actualment la Terra Alta està gaudint de temperatures moderades i un bon intercanvi tèrmic. Això fa preveure una maduració lenta i distesa.
En el cas concret de la garnatxa blanca –  que Bàrbara Forés cualifica com “la joia de la corona de la Terra Alta” – es pot afirmar que “de moment està madurant molt bé i es podrà collir al moment òptim de maduració”. Pel que fa a les varietats negres “encara és aviat per aventurar-se a donar pistes gaire concretes. La maduració dependrà molt del temps que es produeixi entre els mesos de setembre i octubre. Si durant les properes setmanes el número d’hores d’insolació és elevat, la maduració serà plena i completa en negres, sobretot si parlem de la garnatxa negra, que parteix de ceps amb pocs raïms i petits”. El morenillo – “la prometedora varietat autòctona recentment recuperada a la Terra Alta”, afirmen des de Bàrbara Forés- sol ser bastant tardà. “Ha quallat molt bé i encara s’hi veu un verolat uniforme. De moment només podem dir que ja s’hi ha passat dos cops per aclarir la vinya i que de moment no s’ha expressat del tot”. A la carinyena, s’afegeix, li costarà més madurar, tot i que s’espera que el bon temps acompanyi. Incidint amb el syrah, aquest any, segons Bàrbara Forés, pot arribar a ser molt bo, ja que la varietat d’origen francès no ha patit gens de sequera enguany i la maduració està sent progressivament correcta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada