divendres, 14 de desembre de 2012

Xifra rècord de vins negres del Penedès a la Fira del Gall de Vilafranca


La cuinera Ada Parellada

El cartell de l'edició d'enguany


La Denominació d’Origen Penedès s’ha volgut sumar als donatius de la Marató de TV3 organitzant tastos pels amants del vi. Ho fa aquest cap de setmana a Vilafranca del Penedès coincidint amb la celebració de la centenària Fira del Gall. Enguany al Superceller es podran degustar fins a 20 referències de vins negres de la DO, una xifra rècord. A més, enguany amb la intenció de potenciar les sessions de maridatge, se n'han programat cinc, dues de les quals molt novedoses, com el maridatge d'ostres amb Xarel·lo i els vins negres amb el Gall Negre. A la Fira del Gall s'oferiran unes 3.000 aus i una mostra gastronòmica amb 21 plats. La cuinera i educadora alimentària Ada Parellada ha estat la pregonera de l’edició d’enguany. La Fira del Gall s'inaugura a les vuit del matí de demà dissabte. L'organització diu que la inauguració és plena "de tipisme i tradició". La comitiva surt de l'Ajuntament amb el bestiari festiu local i s'adreça al recinte firal on el consistori municipal, presidit per l'alcalde Pere Regull, i els membres del Patronat, inauguren oficialment el Mercat d'Aviram de Pagès i compren a totes les parades notables peces d'aviram (galls, gallines, indiots, capons, etc.) destinats als centres benèfics de la vila per tal que celebrin el Nadal.  Tot seguit s'inaugurarà la Mostra de Cuina d'Aviram i de Vins Negres del Penedès, on la comitiva esmorza i tasta els vins. I així successivament amb el Superceller i l'Exposició-Concurs de Gallines de la Raça Penedesenca. La raça convidada d'enguany és la Euskal Oiloa (5 varietats) i Euskal Antzara (oca) del País Basc.

A la Fira del Gall de Vilafranca hi trobareu gastronomia, vins i caves, visites a cellers i una setantena d'activitats més.  A la Fira del Gall, que enguany arriba a la vint-i-sisena edició, hi trobareu gastronomia, vins i caves, visites a cellers i una setantena d'activitats:

. Mercat d'aviram de pagès amb el Gall Negre del Penedès

. Servei d'escorxador i plomatge gratuït

. Concurs-exposició raça Gallina Penedesenca i raça convidada, Pita Pinta Asturiana

. Mostra de cuina d'aviram

. Mostra de vins negres de la DO Penedès

. Superceller. Tastavi. El rebost de Nadal

. Tallers i maridatges

. Enoactivitats: visites comentades a cellers, tallers i exposicions temàtiques

. Mercat d'artesania, productes naturals, brocanteria i pintura

. Concurs popular de truites

. La Fira als restaurants

Dates i lloc

Proper acte: 15/12/2012 08:00h Fi: 16/12/2012 14:00h
Parc de Sant Julià
AV. Catalunya, de, 001

Horari

Dissabte de 8 a 21h i diumenge de 8 a 14h

Organització i contacte

Patronat Municipal de Comerç i TurismeWeb: www.vilafranca.cat/firadelgall

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada