diumenge, 16 de desembre del 2012

La Confraria del Cava recapta més de 23.000 euros per a Càritas

Thiago Alcántara, Toni de la Rosa Torelló i Txe Arana. La fotografia és de Xavi Gómez, de La Vanguardia


Aquest diumenge signo a la secció Gent de La Vanguardia la crònica del Sopar Solidari del Cava. La Confraria del Cava va recaptar més de 23.000 euros per Càritas en el marc d'una nova iniciativa que vol tenir continuïtat anual:


Bombolles caritatives

RAMON FRANCÀS
Barcelona

El president de la Confraria del Cava, Pere Bonet Ferrer, va lliurar abans-d’ahir a la nit al cardenal-arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, un taló de 23.235,91 euros fruit del gran sopar solidari que va reunir prop de 400 comensals a la Sala Oval del Palau Nacional. En total es van recaptar 45.730 euros, quantitat a què es van descomptar les despeses. El sopar es va convertir en una gran gala del sector del cava a la qual van assistir la majoria de propietaris de les principals firmes. Les caves que van col·laborar més decididament amb aquesta nova iniciativa solidària que té vocació de continuïtat van ser Blancher, Codorníu, Freixenet, Gramona, Juvé i Camps, Llopart, Mascaró, Masolivé, Mas Tinell, Mont Marçal, Nadal, Pere Ventura, Recaredo, Segura Víudas, Torelló i Vilarnau (González Byass). També es van implicar activament l’Acadèmia Tastavins del Penedès Sant Humbert, Airolo Catering, Ca l’Arseni, Cafès Novell, CaixaBank, Decordal, Dismol Masquefa, Establiments Domingo, Focus, Grup Petit, J. Bigues, Jordi Rollán, Maquinària Moderna, Marc Martí, Pilarín Bayés, Euroselecció (Riedel), Xocolates Simon Coll, Vichy Català i Vidrala. La llista de col·laboradors es va completar amb les caves Agustí Torelló Mata, Giró Ribot, Parató, Montferrant, Roger Goulart, Vallformosa, Oriol Rossell, Sumarroca i Vins el Cep-L’Alzinar, així com amb la participació de les empreses Sàbat, Hillsa, Swarovsky, Fco. Oller, Hite, Teasa i Llongueras i de l’escriptor Martí Gironell i la Coral Sant Sadurní, que va interpretar nadales i l’himne de la Confraria del Cava.
            Els convidats van ser rebuts connectant per a l’ocasió les fonts de Montjuïc. Al Sopar Solidari del Cava, que va presentar l’actriu Txe Arana i el cavista Toni de la Rosa Torelló, també va assistir el bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés; el president del Consell Regulador del Cava, Gustau Garcia Guillamet; el senador Jordi Vilajoana en representació de la Generalitat; la quarta tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos; el director executiu territorial a Catalunya de CaixaBank, Jordi Nicolau; els alcaldes de Sant Sadurní d’Anoia, Subirats i el Pla del Penedès, Josep Maria Ribas, Pere Pons i Santiago Soler respectivament, i fins i tot el jugador del Barça Thiago Alcántara do Nascimento.
            El cardenal-arquebisbe de Barcelona va agrair l’aportació solidària per ajudar a atendre les necessitats de Càritas, que “són moltes”. Lluís Martínez Sistach va lamentar l’elevada taxa d’aturats entre la joventut i va certificar que Càritas està comprovant com la pobresa “es fa més intensa, més profunda, més severa, més crònica i més propera”. També va destacar l’actitud de generositat i que, malgrat la crisi, estan aconseguint més donacions i més voluntaris, que ja sumen 9.600 persones. Això el fa mostrar-se “esperançat” davant el futur. Per la seva part, el president de la Confraria del Cava va destacar la tasca “tan necessària i primordial” de Càritas, que realitza “amb discreció exquisida i eficàcia extraordinària”. Pere Bonet no té dubtes que l’acció de Càritas “no té preu”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada