Menjar els 12 raïms amb les campanades de Cap d’Any significa
començar el 2013 millorant la funció cardíaca i reduint la tensió arterial. Així ho asseguren els experts de la Fundació Espanyola del Cor (FEC) i de la
Societat Espanyola de Cardiologia (SEC). Per això, segons un despatx d’Europa
Press, els cardoiòlegs sostenen que consumir els raïms de la sort serà "el
primer gest cardiosaludable de 2013". Això és a causa que aquesta fruita
"és rica en resveratrol", un tipus de polifenol que "augmenta
els nivells d'òxid nítric, millora el flux sanguini, disminueix la formació de
plaquetes i proporciona una major protecció contra el colesterol dolent",
indica la membre de la Secció d'Hipertensió Arterial i Risc Vascular de la SEC,
la doctora Regina Dalmau. El resveratrol també és present en el cava, com ha
demostrat la catalana Rosa Lamuela Raventós, i en major grau en el vi negre.
Des de la Fundació Espanyola del Cor i des de la Societat Espanyola de Cardiologia recorden els efectes cardioprotectors del raïm, així com els del consum moderat de cava. Aquest últim, a causa del seu contingut en polifenols, "contribueix a bloquejar la formació de radicals lliures, que són substàncies químiques molt nocives que provoquen alteracions en l'ADN de les cèl·lules i acceleren l'envelliment". En aquest sentit, un estudi de la Facultat de Química, Farmàcia i Alimentació de la Universitat de Reading (Regne Unit), i que ha estat publicat en la revista 'British Journal of Nutrition', evidencia que beure dues copes de xampany o cava al dia "proporciona un efecte protector sobre les parets dels gots sanguinis, reduint el risc de patir algun accident cardíac o cerebrovascular".
Des de la Fundació Espanyola del Cor i des de la Societat Espanyola de Cardiologia recorden els efectes cardioprotectors del raïm, així com els del consum moderat de cava. Aquest últim, a causa del seu contingut en polifenols, "contribueix a bloquejar la formació de radicals lliures, que són substàncies químiques molt nocives que provoquen alteracions en l'ADN de les cèl·lules i acceleren l'envelliment". En aquest sentit, un estudi de la Facultat de Química, Farmàcia i Alimentació de la Universitat de Reading (Regne Unit), i que ha estat publicat en la revista 'British Journal of Nutrition', evidencia que beure dues copes de xampany o cava al dia "proporciona un efecte protector sobre les parets dels gots sanguinis, reduint el risc de patir algun accident cardíac o cerebrovascular".
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada