Bacardí va presentar ahir a
Sitges, a les 12 del migdia del 12, del 12 del 2012, l’exclusiu rom amb el qual
ha volgut festejar el seu 150è aniversari. Es tracta del Bacardí MMXII Vintage,
una producció exclusiva que vuit Maestros del rom Bacardí han elaborat per
retre homenatge al segle i mig de trajectòria de la companya que Don Facundo
Bacardí i Massó, que va fer les Amèriques sortint des de Sitges, va crear el
1862 a Santiago de Cuba. És un rom d’edició limitada del qual només s’han
elaborat 1.000 ampolles, la majoria de les quals han estat obsequiades als
membres de la família propietària d’aquest imperi del rom. A Espanya només han
arribat 25 ampolles d’aquest rom que es ven a 1.450 euros.
Bacardí MMXII Vintage es una
mescla d’antics roms envellits, alguns dels quals durant dues dècades, en bótes
de roure durant els últims 20 anys i afinada en bótes de conyac de 60 anys només
durant tres mesos. És un rom fosc, aromàtic i consistent, de sabor suau. No
sembla un rom tan vell com s’afirma. En nas es mostra molt viu i intens, amb
important atac alcohòlic. En boca és més amorosit. És un bon rom que no vaig trobar,
però, tan excepcional. El seu preu, òbviament, és desorbitat. Segons Bacardí, l’aroma recorda el frescor de les
flors i les fruites tropicals amb tocs aromàtics de vainilla i roure. El
resultat és dolç i aromàtic que deixa un agradable i persistent sabor en el
paladar. L’ampolla és especial i única, una licorera de cristall bufat
artesalment de 500 ml. Té forma de coco. D’aquesta manera, es vol recordar el
cocoter que el fill del fundador de Bacardí va plantar davant la destil·leria
de Santiago de Cuba l’any 1862. Quan va arribar la Revolució castrista a Cuba,
que va comportar la nacionalizació de la destil·leria i les plantacions el
1960, els Bavardí es van veure obligats a traslladar el seu negoci fora del país
i el cocoter es va assecar i morir.
Totén Comas Bacardí, membre de la
cinquena generació de la família propietària, va ser l’encarregat de presentar
aquest caríssim rom a la Casa Bacardí sitgetana. Un cop acabada la presentació, tot just quan els periodistes estaven
tastant l’exclusiu rom, va arribar el regidor de Turisme, Empresa i Ocupació Bacardí
va presentar a Sitges, a les 12 del migdia del 12, del 12 del 2012, l’exclusiu
rom amb el qual ha volgut festejar el seu 150è aniversari. Es tracta del Bacardí
MMXII Vintage, una producció exclusiva que vuit Maestros del rom Bacardí han
elaborat per retre homenatge al segle i mig de trajectòria de la companya que
Don Facundo Bacardí i Massó, que va fer les Amèriques sortint des de Sitges, va
crear el 1862 a Santiago de Cuba. És un rom d’edició limitada del qual només s’han
elaborat 1.000 ampolles, la majoria de les quals han estat obsequiades als
membres de la família propietària d’aquest imperi del rom. A Espanya només han
arribat 25 ampolles d’aquest rom que es ven a 1.450 euros.
Bacardí MMXII Vintage es una
mescla d’antics roms envellits, alguns dels quals durant dues dècades, en bótes
de roure durant els últims 20 anys i afinada en bótes de conyac de 60 anys només
durant tres mesos.
És un rom fosc, aromàtic i
consistent, de sabor suau. No sembla un rom tan vell com s’afirma. En nas es
mostra molt viu i intens, amb important atac alcohòlic. En boca és més amorosit. Segons Bacardí,
l’aroma recorda el frescor de
les flors i les fruites tropicals amb tocs aromàtics de vainilla i roure. El
resultat és dolç i aromàtic que deixa un agradable i persistent sabor en el
paladar. L’ampolla és especial i única, una licorera de cristall bufat
artesalment de 500 ml. Té forma de coco. D’aquesta manera, es vol recordar el
cocoter que el fill del fundador de Bacardí va plantar davant la destil·leria
de Santiago de Cuba l’any 1862. Quan va arribar la Revolució castrista a Cuba,
que va comportar la nacionalizació de la destil·leria i les plantacions el
1960, els Bavardí es van veure obligats a traslladar el seu negoci fora del país
i el cocoter es va assecar i morir.
Totén
Comas Bacardí, membre de la cinquena generació de la família propietària, va
ser l’encarregat de presentar aquest caríssim rom a la Casa Bacardí. Un cop
acabada la presentació, tot just
quan els periodistes estaven tastant l’exclusiu rom, va arribar el regidor de
Turisme, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Sitges, Ferran Ignasi Llombart,
acompanyat de la directora de Comunicació municipal, Mònica Gallardo. Totén
Comas va fer una presentació força emotiva reconeixent que quan va rebre l’encàrrec
per elaborar aquest producte va tenir dubtes si era possible millorar el seu
rom més comercial, que va qualificar com el millor del món.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada