dijous, 13 de desembre del 2012

Bacardí presenta a Sitges el seu desorbitat rom exclusiu de 1.450 euros




Bacardí va presentar ahir a Sitges, a les 12 del migdia del 12, del 12 del 2012, l’exclusiu rom amb el qual ha volgut festejar el seu 150è aniversari. Es tracta del Bacardí MMXII Vintage, una producció exclusiva que vuit Maestros del rom Bacardí han elaborat per retre homenatge al segle i mig de trajectòria de la companya que Don Facundo Bacardí i Massó, que va fer les Amèriques sortint des de Sitges, va crear el 1862 a Santiago de Cuba. És un rom d’edició limitada del qual només s’han elaborat 1.000 ampolles, la majoria de les quals han estat obsequiades als membres de la família propietària d’aquest imperi del rom. A Espanya només han arribat 25 ampolles d’aquest rom que es ven a 1.450 euros.
Bacardí MMXII Vintage es una mescla d’antics roms envellits, alguns dels quals durant dues dècades, en bótes de roure durant els últims 20 anys i afinada en bótes de conyac de 60 anys només durant tres mesos. És un rom fosc, aromàtic i consistent, de sabor suau. No sembla un rom tan vell com s’afirma. En nas es mostra molt viu i intens, amb important atac alcohòlic. En boca és més amorosit. És un bon rom que no vaig trobar, però, tan excepcional. El seu preu, òbviament, és desorbitat. Segons Bacardí, l’aroma recorda el frescor de les flors i les fruites tropicals amb tocs aromàtics de vainilla i roure. El resultat és dolç i aromàtic que deixa un agradable i persistent sabor en el paladar. L’ampolla és especial i única, una licorera de cristall bufat artesalment de 500 ml. Té forma de coco. D’aquesta manera, es vol recordar el cocoter que el fill del fundador de Bacardí va plantar davant la destil·leria de Santiago de Cuba l’any 1862. Quan va arribar la Revolució castrista a Cuba, que va comportar la nacionalizació de la destil·leria i les plantacions el 1960, els Bavardí es van veure obligats a traslladar el seu negoci fora del país i el cocoter es va assecar i morir.
Totén Comas Bacardí, membre de la cinquena generació de la família propietària, va ser l’encarregat de presentar aquest caríssim rom a la Casa Bacardí sitgetana. Un cop acabada la presentació,  tot just quan els periodistes estaven tastant l’exclusiu rom, va arribar el regidor de Turisme, Empresa i Ocupació Bacardí va presentar a Sitges, a les 12 del migdia del 12, del 12 del 2012, l’exclusiu rom amb el qual ha volgut festejar el seu 150è aniversari. Es tracta del Bacardí MMXII Vintage, una producció exclusiva que vuit Maestros del rom Bacardí han elaborat per retre homenatge al segle i mig de trajectòria de la companya que Don Facundo Bacardí i Massó, que va fer les Amèriques sortint des de Sitges, va crear el 1862 a Santiago de Cuba. És un rom d’edició limitada del qual només s’han elaborat 1.000 ampolles, la majoria de les quals han estat obsequiades als membres de la família propietària d’aquest imperi del rom. A Espanya només han arribat 25 ampolles d’aquest rom que es ven a 1.450 euros.
Bacardí MMXII Vintage es una mescla d’antics roms envellits, alguns dels quals durant dues dècades, en bótes de roure durant els últims 20 anys i afinada en bótes de conyac de 60 anys només durant tres mesos.
És un rom fosc, aromàtic i consistent, de sabor suau. No sembla un rom tan vell com s’afirma. En nas es mostra molt viu i intens, amb important atac alcohòlic.  En boca és més amorosit. Segons Bacardí, l’aroma recorda el frescor de les flors i les fruites tropicals amb tocs aromàtics de vainilla i roure. El resultat és dolç i aromàtic que deixa un agradable i persistent sabor en el paladar. L’ampolla és especial i única, una licorera de cristall bufat artesalment de 500 ml. Té forma de coco. D’aquesta manera, es vol recordar el cocoter que el fill del fundador de Bacardí va plantar davant la destil·leria de Santiago de Cuba l’any 1862. Quan va arribar la Revolució castrista a Cuba, que va comportar la nacionalizació de la destil·leria i les plantacions el 1960, els Bavardí es van veure obligats a traslladar el seu negoci fora del país i el cocoter es va assecar i morir.
Totén Comas Bacardí, membre de la cinquena generació de la família propietària, va ser l’encarregat de presentar aquest caríssim rom a la Casa Bacardí. Un cop acabada la presentació,  tot just quan els periodistes estaven tastant l’exclusiu rom, va arribar el regidor de Turisme, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Sitges, Ferran Ignasi Llombart, acompanyat de la directora de Comunicació municipal, Mònica Gallardo. Totén Comas va fer una presentació força emotiva reconeixent que quan va rebre l’encàrrec per elaborar aquest producte va tenir dubtes si era possible millorar el seu rom més comercial, que va qualificar com el millor del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada