dijous, 27 de desembre del 2012

Torres debat amb boteries sobre les tendències de vins menys sobremadurats i més frescos


La direcció tècnica dels cellers de Pacs del Penedès, Priorat i Jean Leon del grup Torres es va reunir el 18 de desembre amb nou de les boteries franceses més significatives amb les quals treballa Torres. La trobada va servir, segons s’ha informat des de Torres, “per posar en comú bones pràctiques mediambientals i donar a conèixer a les boteries els interessos de Torres quant a reducció d'emissions de CO2”. Així, Torres els va presentar la seva actual política mediambiental i els va animar a implicar-se en els objectius de disminució de la petjada de carboni i l'extensió de l'ús de fusta provinent de boscos sostenibles. Durant la trobada, es van tastar un chardonnay 2012 i un cabernet sauvignon 2011, tots dos envellits en bótes de les boteries assistents. Els resultats d'aquest tast a cegues van revelar un alt nivell de qualitat de les bótes, “així com una àmplia paleta de matisos que ha de permetre als nostres enòlogs un bon procés de selecció i barreja per als nostres millors cupatges”.
A continuació va tenir lloc un “animat debat” sobre les actuals tendències en l'estil dels vins cap a vins menys sobremadurats i més frescos, amb les conseqüents implicacions en les característiques de les bótes com a complement imprescindible en l'elaboració i criança. Les boteries que van participar en la cita són: Dargaud & Jaegle Tonnelliers, Seguin Moreau Tonnelliers, Tonnellerie Demptos, Tonnellerie Doreau, Tonnellerie Nadalie, Tonnellerie Radoux, Tonnellerie Saury, Tonnellerie Taransaud i Tonnellerie Vicard. Per part de Torres, van acudir els enòlogs de Pacs Javier García-Créixens i Joan Calvet al costat del seu director tècnic, Josep Sabarich, a més del director tècnic de Priorat, Jordi Foraster, i el director tècnic de Jean Leon, Xavier Rubires.

1 comentari:

  1. No cal que Torres faci cap favor a ningú mai, però convindria que tingui present que a pocs kmetres hi ha algunes toneleries que també podria convidar (solament pel que es considerava "bon veïnatge") i que no hi ha cap motiu per a que no puguin fer bones bótes.

    ResponElimina