La cooperativa
Cellers Domenys rebrà, aquest vespre, al Palau de la Generalitat, el Premi a la
Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) de mans del conseller
d’Agricultura, Josep M. Pelegrí. Aquesta cooperativa del Baix Penedès ha estat
distingida per la seva aposta per una viticultura sostenible i de qualitat
mitjançant la implementació de noves tecnologies i la gestió integral de les
vinyes. En aquest sentit, Cellers
Domenys ha posat en marxa la plataforma tecnològica ‘Domenio Vitis’, una eina
pionera en el món de la viticultura que comporta una millora tècnica i
administrativa global. En el camp, es controlen les parcel·les de producció de
raïm per obtenir una matèria primera de màxima qualitat, prioritzant la
utilització selectiva de les tècniques menys agressives i els productes més
respectuosos amb la salut i amb l’entorn natural. La collita es fa en el punt
òptim de maduració i amb el millor estat sanitari per garantir l’elaboració
d’un vi de la màxima qualitat organolèptica. A més, la plataforma permet
realitzar agrupacions segons paràmetres com la qualitat del raïm, l’edat de les
vinyes i les varietats per zones, de manera que es poden elaborar diferents
tipologies de vi adequades a la demanda del mercat o clients concrets.
Cellers Domenys ha impulsat diferents
processos d’integració cooperatius en els últims anys i, actualment, aquesta
cooperativa està formada per més de 400 socis que gestionen unes 2.200
hectàrees de vinya que produeixen uns 18 milions de quilos de raïm, a més
d’unes 200 hectàrees d’olivera. L’elaboració de vi es concentra en dos punts al
Penedès i un tercer a la Conca de Barberà, a més d’un centre per a l’elaboració
i criança de cava. Amb els Premis PITA,
la Generalitat vol incentivar les actuacions innovadores i capdavanteres en el
sector agrorural, que signifiquin una novetat tecnològica i representin un
producte o un procés nou en el mercat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada