dimarts, 25 de desembre del 2012

Cellers Domenys celebra el 50è aniversari



Cellers Domenys va celebrar dissabte passat el 50è aniversari de la fundació del seu celler principal, situat a Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès). Una trobada lúdica que va reunir als socis de la cooperativa, als fundadors de l’esmentat celler, a diverses personalitats públiques i a moltes altres persones. En aquesta celebració s’han homenatjat als impulsors de la construcció del celler fa 50 anys, com també s’ha reconegut la vital tasca dels actuals i passats socis de l’entitat per tirar endavant aquest projecte cooperatiu. En aquest sentit, s’ha inaugurat un emplaçament en homenatge a totes aquelles persones que hi han col·laborat: la Plaça del Soci Cooperatiu. Un espai que, a la vegada, Cellers Domenys ha cedit a l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys per a fer-ne un ús públic. La inauguració va anar a càrrec del delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Joaquim Nin i Borredà, qui en el seu discurs va animar als socis de la cooperativa a seguir endavant amb força en aquest projecte. Aquest va estar acompanyat per l’alcalde de Sant Jaume dels Domenys, Magí Pallarès Morgades; el president de Cellers Domenys, Lluís Urgell i Montserrat i el gerent de Cellers Domenys, Lluís Roig.
            En motiu d’aquesta celebració també es va poder visitar la remodelada façana del celler principal de Cellers Domenys: una obra realitzada enguany amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona. A banda, també s’ha pogut gaudir de les actuacions d’algunes entitats folklòriques representants de les diferents cooperatives que formen Cellers Domenys. Aquestes han realitzat una petita cercavila i han aportat la nota més festiva a un acte de caràcter més solemne. Entre elles, els Diables, Trabucaires i Gegants de Sant Jaume dels Domenys, els Gegants i Grallers de la Bisbal del Penedès, l’Esbart Dansaire Santa Eulàlia de Banyeres del Penedès, els Gegants de Rocafort de Queralt... La jornada ha acabat amb un dinar de germanor, adreçat als socis de Cellers Domenys, celebrat al Restaurant Xaloquell, situat a la Platja de Sant Salvador d’El Vendrell.
            Cellers Domenys Cellers Domenys és la cooperativa fruit de la unió, durant els darrers 7 anys, de 5 cooperatives catalanes: 3 del Baix Penedès (Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès i La Bisbal del Penedès) i 2 de La Conca de Barberà (Rocafort de Queralt i Blancafort). Una iniciativa liderada per la cooperativa de Sant Jaume dels Domenys. Actualment, la cooperativa compta amb 5 delegacions, 4 cellers, més de 2.200 Ha. de vinya, més de 200 Ha. d’olivera i més de 400 socis. La cooperativa Cellers Domenys forma part de 5 denominacions d’origen: DO Cava, DO Penedès, DO Conca de Barberà, DO Catalunya i DO Siurana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada