En el món del vi sembla que no tot està vist. És possible canviar els matissos d’un vi després d’energitzar-lo, és a dir, d’intercanviar-hi energia? Aquest és l’experiment que el Celler de Capçanes va efectuar fa uns dies amb el el Sr Kovar, editor de professió, titulat en dret i sanador. Kovar afirma que té un do que el permet energitzar aigua i vi, entre d’altres, i canviar-ne les seves propietats. Per comprovar-ho, el Celler de Capçanes va organitzar dos tastos que ha qualificat d’”esotèrics”. El primer va tenir lloc a la Universitat Rovira i Virgili, gràcies a la col·laboració de Montse Nadal, professora del grau d’enologia. En aquesta sessió hi van prendre part part 12 tastadors professionals. El segon tast es va dur a terme al Celler de Capçanes, amb 15 tastadors més. La finalitat d’aquests tastos era comprovar si hi havia diferències significatives entre dues copes del mateix vi, provinent de la mateixa ampolla. Una de les copes de vi estava energitzata i l’altra no. La prova es va fer amb diversos vins, després que el Sr Kovar (amb la presència d’un testimoni) els energitzés per ser ser valorats posteriorment pels tastadors.
Com a primera aproximació als
resultats, molts dels tastadors varen percebre diferències entre els vins
energitzats i els no energitzats, diferències que s’atribuïen generalment a
l’astingència, suavitzant-la, i arrodonint els vins en el cas dels energitzats.
Més endavant, amb el tractament de les dades de tast, el Celler de Capçanes
afirma que “afinarà els resultats de la prova, resultats que prometen ser
sorprenents”. Les proves fetes fins ara han sorpresa fins i tot escèptics com el
director comercial del Celler de Capçanes, l’enòleg Jürgen Wagner.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada