El concurs alemany
Mundus Vini ha atorgat una medalla d'or al cava Freixenet Casa Sala 2005, la segona
anyada d’aquest cava artesà elaborat a Sant Quintí de Mediona, a la casa de la mare
del president d’honor de Freixenet.
Amb una criança de quatre anys,
l'actual vaixell insígnia de Freixenet és Casa Sala, el cava artesanal amb què
Freixenet ha volgut retre homenatge als seus orígens. De fet, és la rèplica
dels primers caves elaborats per Freixenet. El celler Casa Sala va ser
construït el 1901 a
la finca familiar per l'avi de Josep Ferrer, Joan Sala, a Sant Quintí de
Mediona. I en aquestes instal·lacions es van produir vins per a l'exportació
fins i tot que el 1914 els seus pares, Pere Ferrer i Dolors Sala, van elaborar
la primera ampolla de cava Freixenet. Francesc Sala Ferrés va fundar el 1861 la
Casa Sala, la primera marca exportadora de vins a Sant Sadurní d'Anoia. El seu
fill, Joan Sala Tubella, va continuar amb el negoci i, després del casament de
la seva filla Dolors Sala Vivé amb Pere Ferrer Bosch, comença el negoci del
cava el 1914. El Casa Sala és avui un Gran Reserva amb 4 anys de criança
elaborat a la manera antiga. És un cava complex de llarga criança amb sabors
d'autòlisi i de certa maduresa a causa del tap de suro en el tiratge. Les seves
aromes recorden els fruits secs, els torrats, les panses. També queda el record
del llevat autòcton utilitzat. El president d'honor de Freixenet afirma que
"aquest cava és la resposta de Freixenet a un deute històric. Un projecte
inspirat en el sentiment de gratitud cap aquelles persones que van fer possible
el naixement de la nostra empresa". Afegeix que és "una tornada als
orígens. Al lloc on els meus pares, al costat dels meus avis, van elaborar les
primeres ampolles de Freixenet. Tot va començar a Casa Sala fa més de cent
anys".
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada