divendres, 21 de desembre del 2012

Nova aula-lounge que "interpreta el vi", a Can Ramon Viticultors del Montgròs




La família Aviñó ha restaurat l’antiga masoveria de la seva masia del segle XIV de Sant Pere de Ribes (Garraf) per convertir-la en un centre de visites enoturístic i botiga de vins i de productes gastronòmics de qualitat del territori. Segons Manel Aviñó, l’enòleg i copropietari d’aquest celler ribetà, Can Ramon Viticultors del Montgròs, “fer cultura del nostre vi de terrer ens diferencia dels vins més Industrials”. Manel Aviñó  voldria “que la gent perdi la por de visitar un celler ja que no és un claustre de secretisme”. També voldria, amb el nou centre que ara posen en marxa i que inauguraran el pròxim mes de gener, que la gent conegui amb més profunditat “el que té a la terra de manera lúdica”.
El nou espai compta amb fins a tres barres de degustació i venda, una mena de laboratori del gust. Fins i tot s’oferirà cuina de mercat maridada amb vins i escumosos d’aquest celler situat als peus del Montgròs que elabora unes 50.000 ampolles anuals, entre vins tranquils i escumosos emparats per la DO Penedès. Els participants podran reomplir una enquesta per mostrar quins han estat els maridatges, segons el seu parer, més encertats. A la botiga hi haurà promocions mensuals. Segons Manel Aviñó, no volem que la crisi econòmica sigui una excusa per poder apropar els ciutadans als productes d’alta qualitat gastronòmica del terrirtori. Can Ramon Viticultors del Montgròs es pot visitar tots els dies de la setmana (dissabtes i diumenges només pel matí) amb reserva prèvia.
El nou centre de Can Ramon s’ha creat amb vocació de sostenibilitat. Les fustes utilitzades, de fet, provenen de l’aprofitament de boscos cremats. El disseny és del vilanoví Òscar Fernández. Volen mostrar respecte cap al territori en aquesta aula-lounge que interpreta el vi.  Al nou centre s’hi podran escoltar les peces de blues i de jazz de Tove, Aviñó, cosina dels germans Manel i Joan Aviñó.  El nou espai serà l’escenari, a més, de la nova activitat Lentiscus & Friends, un programa que inclou 12 activitats al llarg de l’any i on es compartirà la cultura i la degustació del vi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada